Erdoğan, bu sefer de Metin Akpınar'ı hedef gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK 2018 Yılı Mali Genel Kurulu'nda ve Arnavutköy'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada sanatçı Metin Akpınar'ı hedef gösterdi. Metin Akpınar'a "Beni ipe götürmek senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız. Bunlar sanatçı müsvettesi" diyen Erdoğan, "Bunun bedelini ödeyecekler" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 23.12.2018 - 13:22
Abone Ol google-news

<video:1179141>

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2018 Yılı Mali Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, konuşmasında sanatçı Metin Akpınar'ı hedef gösterdi. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

<haber-dikey:1179283,1179304>

Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenlerin operasyonlarına maruz kaldık. Gezi Parkı'ndaki 12 tane ağacın taşınması bahane edilerek sokak üzerinden ekonomimiz hedef alındı. Burayı Fransa zannettiler, Hollanda zannettiler. Yanıldılar. Biz 15 Temmuz'da da nasıl yanıldıklarını kendilerine gösterdik.

İstiklal caddesinde polisimize kurşun sıktılar, caddeleri, iş yerlerini, insanlarımızın vergileriyle alınan o belediye otobüslerini yaktılar, yıktılar. Bunlar mı vatansever? Bunlar mı milliyetperver? Bunların arkasında duranları siz nasıl savunuyorsunuz? Sen ana muhalefetin başı olsan ne yazar, olmasan ne yazar. Güneydoğu'da hendekleri açan neyse, anamuhalefetin başı da odur.

İşte şimdi de yayın organları vasıtasıyla beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyorlar. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Biz bu yola farklı çıktık. Senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız. Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu ülkenin cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bedelini öde.

Metin Akpınar ne demişti? 

Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına konuk olan sanatçı Metin Akpınar, burada yaptığı konuşmada "Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler. Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız" ifadesini kulanmıştı.

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler