Sınıf arkadaşlarından Hulusi Akar'a şok tepki

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, eski Genelkurmay Başkanı olan ve şu an Savunma Bakanlığı yapan Hulusi Akar'ın askeri okuldan sınıf arkadaşlarının düzenlediği yemeğe davet edilmediğini söyledi. Ertürk'ün iddasına göre tesadüfen buluşmanın yapılacağı kentte olan Akar'a sınıf arkadaşları ‘Eğer o katılırsa biz katılmayız, burayı terk ederiz’ mesajı gönderdi.

Yayınlanma: 29.12.2018 - 17:38
Abone Ol google-news

<video:1173609>

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanı olan, emekli olduktan sonra Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen Hulusi Akar'a tepkiler bitmiyor. Oda Tv'nin haberine göre emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Hulusi Akar’ın sınıf arkadaşlarının düzenlediği yemekte yaşananları anlattı. Ertürk'ün anlatımıyla olay şöyle gelişti: “Bakın yine geçen yıl kendi sınıf arkadaşları, Kalender Ordu Evi’nde sınıf yemeği düzenliyorlar. Hulusi Akar, o sırada tesadüfen görev nedeniyle tesadüfen orada bulunuyor. Görüyor ki sınıf arkadaşları böyle bir yemek düzenliyor haber yolluyor ‘ben de katılayım’ diye. Sınıf arkadaşları da kendisine haber gönderiyor: ‘Eğer o katılırsa biz katılmayız, burayı terk ederiz.

NE OLMUŞTU?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a eleştirilerde bulunmuş, TBMM Genel Kurulu'nda tansiyon yükselmişti. Özgür Özel, Hulusi Akar'a hapisteki dava arkadaşlarını cezaevindeyken ziyaret etmediğini söylemişti. Cezaevindeki askerler bilirkişi raporuyla kumpasın ortaya çıkmasını beklerken, Hulusi Akar'ın icra subayı Ahmet Erdoğan'ı görevlendirdiğini, Erdoğan'ın "berbat bir uzman görüşü" yazdığını belirten Özel, o bilirkişinin bugün FETÖ'den firari olduğunu söyledi. Hulusi Akar ise cevap olarak, "Arkadaşlarını ziyaret etmeyen alçaktır. Hasdal'dan çıkmadım. Arkadaşlarımın hayatını kolaylaştırmak için her türlü riski aldım, Saat 20.30 civarında içeri o alçaklar girdiler ve kafamıza tabancayı dayadılar, 'başımıza geçeceksin' dediler ve ben bunu reddettim. İçinizde, yatağa yattığınız zaman düşünün, kafanızda tabanca varken 'hayır' diyebilecek kaç kişi var? Denemeden söylemeyin" ifadelerini kullandı. Meclis’te başlayan bu tartışma, Balyoz ve Ergenekon kumpasına uğrayan askerlerin de katılmasıyla devam etmişti. Kumpas mağdurları Akar'ı suçlamıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler