Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği'nden çok sert açıklama

Çankaya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar'ın, Balgat Kampüsü Hukuk Fakültesinde sınavda kopya çekmekten hakkında tutanak tuttuğu öğrenci tarafından dün öldürülmesi Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği konuyla ilgili bugün sert bir açıklama yayımlayarak 'Bu cinayetin sorumlusu üniversiteleri siyasetin/dinin vesayeti altına alanlardır' dedi.

Yayınlanma: 03.01.2019 - 15:48
Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği'nden çok sert açıklama
Abone Ol google-news

 Çankaya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar cinayetiyle ilgili  'Bu cinayet akademideki liyakatin ortadan kalkmasıyla meydana gelen çürümenin bir sonucudur' diyen Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği 'Cinayetin sormlusu kim?' diye sorarak sert bir açıklama yayımladı ve  'bu saldırı üniversiteye yapılmış bir saldırıdır' dedi.

İşte o açıklama;

"Sınav hırsızlığı yapan öğrencisini akademik etik, bilim/liyakat çerçevesinde uyaran Damar, görevini üniversiter kriterlere uygun bir biçimde yerine getirmiştir. Ancak onu tehdit eden öğrenci elindeki bıçak ve silah ile Ar. Gör. Ceren Damar’ı vahşice katletmiştir. 

Bu Cinayetin sorumlusu kimlerdir:

Öğrencisini müşteri hocasını bu müşterinin hizmetkarı haline getiren sistemi yaratanlardır.

Siyaseten yandaş öğrencilerin yaptıkları şiddet olaylarını görmezden gelen işlem yapmayan,üniversiteye bıçak,sopa,tabanca demir sokmalarına göz yuman yöneticilerdir.

Üniversiteleri siyasetin arka bahçesi konumuna getiren zihniyettir.

Üniversitelerde Bilimin, liyakatın göz ardı edilmesidir.

Üniversiter Etik Kurallarını yok sayanlardır.

Üniversiteleri Siyasetin/Dinin vesayeti altına alanlardır.

Bugüne kadar Üniversite Giriş Sınavlarında yapılan hırsızlıklara göz yumanlardır.

KPSS sınav hırsızlıklarını yok sayanlardır.

Akademik Yükseltmeler için gerekli Yabancı Dil Sınavı’nda yapılan hırsızlıklar bildirilmesine rağmen bu yüz kızartıcı olay hakkında hiçbir İşlem yapmayanlardır.

Akademisyen Ceren Damar’ı görevi başında vahşice katleden kişiye hukuk sistemi içinde gereken cezanın verileceğini umut ediyoruz. 

Acımız büyüktür... Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÜYELERİ DERNEĞİ

<haber-yatay:118980,1189883>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler