Erdoğan: Yoksa ben bakan olurdum

Erdoğan Manisa'da fabrika açılışında konuştu. Erdoğan, "Benim görevim bakanlara hedef vermektir. Yoksa ben bakan olurdum" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca "Ülkemiz, yatırım ortamı bakımından halen dünyadaki en liberal, en güvenli ülkelerden biridir." dedi.

Yayınlanma: 05.01.2019 - 18:11
Abone Ol google-news

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa'da Pepsico Fabrikası açılışında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"YATIRIM YAPAN KİMSE PİŞMAN OLMAMIŞTIR"

Fabrikamızın istihdamın yanı sıra Manisa'da ticaretin gelişmesinin de katkıları olacağına inanıyorum. Böylesi bir yatırımın hizmete girmesi ayrıca takdire şayandır. Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketinden olan Pepsico'nun 6. tesisini ülkemizde inşa etmesi ülkemize ve ekonomimize duyulan güvenin bir tezahürüdür. Türkiye ekonomisi çevresinde yaşanan onca istikrarsızlığa rağmen uluslararası yatırımcılar için güvenli bir liman olmayı sürdürüyor. Ülkemize yatırım yapan kimse hiçbir zaman pişman olmamıştır, olmayacaktır.

'ÖZEL SEKTÖRÜMÜZÜN DAİMA YANINDA OLDUK'

Son 15 yılda hükümet olarak özel sektörümüzün daima yanında olduk. Bugün Yatırım Ofisimiz direk şahsıma bağlıdır. Şahsıma direk bağlı olmasının sebebi ise uluslararası yatırımcılar, yerli yatırımcılar herhangi bir endişeye kapılmadan ülkemde rahatlıkla bağlı olduğu yer bu ofisin Cumhurbaşkanlığı makamı olduğuna göre burada herhangi bir sıkıntı yaşamam anlayışıyla gelip burada yatırım yapabilmeli.

'TERÖRDEN ARININCA YATIRIMCILAR GÜNEYDOĞU'YA GİDECEK'

Okul yıllarımda bir hocam derdi ki, "Para bir civa gibidir, uygun bir yeri bulunca oraya kaçar". Güneydoğu Anadolu bölgemizi terörden arındığı anda küresel ve ulusal yatırımcıların hepsi oraya gidecek. Bugünleri de göreceğiz. O zaman terörün de esamisi inşallah okunmayacak. Bu süreçte Türk müteşebbislerin yurt dışında yatırımlarında çok ciddi artışlar oldu. Yurt dışındaki Türk yatırımları 38 milyar dolara ulaştı. Müteahhitlerimiz 122 ülkede 322 milyar dolara ulaştı.

'İHRACATTA GEÇEN YIL 168.1 MİLYAR DOLARA ULAŞTIK'

İhracatta geçen yıl 168,1 milyar dolara ulaşıldı. Herhalde önümüzdeki yıl 200'ü aşarız. İhracatımızın 5 kat artışla 168.1 milyar dolara çıkması Türkiye'ye olan ilginin neticesidir. Benim görevim bütün Bakanlara hedef vermektir. Yoksa ben gider bakan olurdum. Biz hedef vereceğiz, bakanlarımız da dünyayı kazan kendileri de kepçe olacak, dalıp, dalıp çıkacaklar. Ülkemiz yatırım ortamı bakımından halen dünyadaki en güvenilir en liberal limanlardan biridir. Zengin ile fakir arasında uçurumu gidermek için, sosyal yardımlardan desteklere kadar pek çok alanda vatandaşımızın yanında olduk.

'İŞÇİMİZİ, EMEKLİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK'

İşçimizi, memurumuzu ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik. Kişi başına düşen geliri 11 bin dolara çıkardık. Gelir dağılımında adaletin tesisinde de iyileştirmeler yaptık. Ekonomik başarının formülü siyasi istikrar ve güven olmadan ekonomide başarı sağlanamaz. Bir ülkede istikrar yoksa, oraya yatırım da gelmez, yatırımcı da gelmez. Bizden önce Türkiye'de hep koalisyonlar hükümeti vardı. Bu dönemlerde de istikrar olmadı. Biz koalisyon görmedik. 16 yıldır sürekli tek başına iktidar olduk. Tabii bu tek başına iktidar olmak bizi hem parlamentoda bir istikrara hem de yönetimde, idarede, yürütmede bir istikrara götürdü.

YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI

31 Mart seçimlerinde ülkemizin istikrarını sağlayacak bir sonuç alacağına inanıyorum. Pepsico'nun sosyal amaçlı adımlarının olduğunu biliyorum. Bu sosyal destekli adımlara herhalde katkıda bulunacaksınız. Milletimiz 16 yıldır olduğu gibi tercihini hizmet ve eser siyasetinden yana kullanacaktır. Yıkmaktan, kapatmaktan, durdurmaktan başka hiçbir vaadi olmayanlara milletimiz hak ettiği cevabı verecektir.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler