Kartal'da riskli bulunan binalardan Yunus Apartmanı yıkılıyor

Kartal'da Yunus Apartmanı'nın yıkımına başlandı. Bir süre binanın dış cephesindeki balkonlar yıkıldı, ardından yıkıma ara verildi.

Yayınlanma: 10.02.2019 - 19:00
Abone Ol google-news

Kartal'da çöken binanın yanında bulunan Yunus Apartmanı yıkımın başlandı. Yeşilyurt Apartmanın çökmesinin ardından hemen yanındaki bina olan Yunus Apartmanı boşaltılmıştı. İş makineleriyle binanın üst katlarından itibaren yıkıma 18.45 Sıralarında gerçekleştirilmeye başlandı. Bir süre binanın dış cephesindeki balkonlar yıkıldı, ardından yıkıma ara verildi.

 <haber-dikey:1240901>

8 APARTMAN HAKKINDA YIKIM KARARI

Kartal'da Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'taki Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat'ta çökmüş, binanın enkazından 14 kişi yaralı olarak kurtarılırken, 21 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştı. Olayın ardından yıkılan binanın etrafındaki 10 bina tahliye edilmişti. Bu binalardan, aralarında Yunus Apartmanı'nın da bulunduğu 8 bina riskli bulunmuş ve binalar için yıkım kararı alınmıştı.

Olay yerinde kurulan kriz masasında, boşaltılan Yunus Apartmanı sakinleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a evlerinde kalan değerli eşyaları almak istediklerini belirtmişti. Bakan Kurum'un binadaki değerli eşyaların tahliyesi için onay vermesi üzerine itfaiyenin merdiven araçlarıyla balkonlardan girilerek evdeki değerli eşyalar çıkartılmıştı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler