Ankara Emniyeti'nden taciz iddiasına yanıt

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ankara Sakarya Caddesi’nde eyleme katılan bir üniversite öğrencisinin, gözaltına alındığı esnada bir polis tarafından tacize uğradığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Emniyet, eylemci kadının babasını FETÖ'cü olmakla suçladı.

Yayınlanma: 18.02.2019 - 17:07
Abone Ol google-news

<video:1253091>

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Caddesi'nde 16 Şubat'ta TAYAD (Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği) tarafından, tutuklanan örgüt üyelerine destek ve tutukluların cezaevi koşulları gibi sebeplerle cumartesi günleri gerçekleştirilen eylemde M.D. isimli bir kadının gözaltına alındıgˆı sırada, cinsel tacize ugˆradıgˆı iddiası üzerine resmi internet sitesinden açıklama yaptı.

<haber-yatay:1252874,1253091>

Açıklamada, Yüksel Caddesi'nde devam eden eylemlere katılan N.B, A.K, G.B, A.S¸. ve M.D'nin sosyal medya hesaplarında M.D'nin gözaltı videosuna yer vererek ve videodan belirli bir kısmı keserek olayı provoke ve güvenlik güçlerini teşhir etmeye ileri sürüldü.

Söz konusu iddiaların bazı basın kuruluşları tarafından da haberleştirildiği belirtilen açıklamada, "Saat 18.00'de Yüksel Caddesi Konur Sokak kesis¸iminde gerçekles¸en sözde 'Yüksel Direnis¸i' eylemine katıldığından hakkında yakalama işlemi yapılarak 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesinden hakkında ikinci kez idari işlem yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

M.D. isimli s¸ahsın zaman zaman Ankara'ya gelerek eylem ve etkinliklere katıldıgˆı iddia edilen açıklamada, M.D'nin babası E.D. FETÖ'cü olmakla suçlandı. Açıklamada, M.D.'nin babası E.D'nin  Çorum ilinde ögˆretmenlik yaparken FETÖ/PDY terör örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı (Aktif Egˆitim Sen üyesi oldugˆu) 2016 yılının agˆustos ayında ihraç edildiği belirtildi.

Sosyal medyada ve basın kuruluşlarında habere konu olan yakalama is¸lemi esnasında çekilen videolarda olayın bütünü ile ele alınmayarak sadece bir kare üzerinden Türk Polis Tes¸kilatının kamuoyu nezdinde yıpratılmaya çalışılarak küçük düs¸ürülmek istendiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Bahse konu eylemde şahıslara dağılmaları hususunda gerekli yasal uyarılar yapılmış olup şahısların eylemlerine devam etmeleri üzerine, yakalama işlemi sırasında direnmeye devam ettikleri, M.D. isimli bayanın gözaltı aracına alınması esnasında direnmesi sonucu basına yansıyan görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Kanunsuz eylemlere yapılan müdahaleler müdürlügˆümüz tarafından kayıt altına alınmıştır.Örgüt mensuplarınca gündeme getirilen bu ve benzeri görüntülerin amacı, emniyet tes¸kilatını yıpratmak, görev alan personeli teşhir ederek moral ve motivasyonunu bozmak, görev yapmasını engellemeye çalışmak amaçlı olup, şahıslar tarafından kullanılan sosyal medya hesaplarında emniyet teşkilatı ve personeli hakkında yapılan tehdit, hakaret, personeli hedef gösteren vb. paylaşımlar hakkında cumhuriyet başsavcılığına birden fazla suç duyurusunda bulunulmuştur."

Açıklamayla, Emniyet'in internet sitesinden, aralarında taciz edildiği öne sürülen kadının da bulunduğu 3 eylemcinin gözaltına alınmasına ilişkin polis kamerası tarafından çekilen görüntüler de yayımlandı.

İşte Emniyet tarafından yayınlanan o görüntüler:

 

<video:1254162>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler