Sansür ve baskının ülkesi

Türkiye’de medya üzerinde sürdürülen sansür, baskı ve tehdit olumsuz sonuçlarını her geçen gün daha fazla gösteriyor. Gazetecilere suikast ihbarları geliyor, muhalif sesler için sosyal medyada linç kampanyaları yapılıyor, yolsuzluk konusunun üstüne giden haber siteleri polis baskınına uğruyor.

Yayınlanma: 30.09.2014 - 19:55
Abone Ol google-news
Gazetemiz Dış Haberler Servis Şefi Ceyda Karan’ın Şanlıurfa Suruç’taki izlenimleri sırasında çekilen fotoğrafı, sosyal medyada linç kampanyasına dönüştürüldü. Karan’ın Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, sınırın hemen karşı tarafından YPG ile IŞİD arasında yaşanan şiddetli çatışmaları gözlemlemek için gittiği bölgede çekilen fotoğrafı, sosyal medya üzerinde paylaşılınca iktidara yakınlığıyla dikkat çeken Haber7, Star gazetesi ile Akit gazetesinin internet sitelerinde Karan’ı hedef alan yayınlar yapıldı. Önce Karan’ın “selfie” çektirdiği öne sürüldü, ardından da “Bir dramın yaşandığı sınır hattında, askerleri arkasına alarak verdiği ‘gülücük saçan’” pozlar verdiği iddia edilerek ağır ifadeler kullanıldı.
 
Karan ise fotoğrafın fotomuhabiri Burhan Özbilici tarafından sabah saatlerinde miting alanına ilk gittiklerinde çekildiğini, “selfie” iddiasının doğru olmadığını belirtti. Özbilici’nin kendisine “mübalağalı jestleri” karşısında güldüğünü anlatan Karan, insanların yeni toplaştıkları sırada ne bir çatışma, ne de biber gazlı saldırı olduğunu  da vurguladı. 
 
Fotoğrafı twitter’da paylaşan AP muhabiri Burhan Özbilici ise daha sonra yine twitter hesabından Karan için yaptığı açıklamada; “Durmadan koştuğunu, insanlarla konuştuğunu bizzat gördüm. “Hep böyle koşar ve hiç gülmez misiniz?” deyince güldü, hepsi bu. Gerçekten ağır savaş şartlarında masumane bir tebessüme sebep olayım dedim o foto ile. Sonuca çok üzüldüm; yazık” şeklinde açıklama yaptı.
 
 
 
GAZETECİLERE SUİKAST İHBARI
 
Hükümetin gazetecilere, aydınlara karşı kullandığı tehdit dili ve hedef gösterme karanlık odaklara güç veriyor. Yazarımız Aydın Engin ve Taraf yazarı Murat Belge için suikast ihbarı yapıldı.
 
T24 internet sitesinin bulunduğu binanın girişindeki demir kapının altından, dün akşam 17.00 sıralarında posta yolu kullanılmadan elden bir zarf atıldı. Suikast hazırlığı olduğu belirlenen zarfta, gazetemiz yazarı ve aynı zamanda T24’ün kurucu yazarı Aydın Engin ile Taraf gazetesi yazarı, Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Murat Belge için  “karar alındığı”  ve  “vazifelendirme”  yapıldığı belirtildi. Üzerinde mavi tükenmez kalemden çıktığı anlaşılan el yazısıyla  “Bir vatansever Sayın Bay Aydın Engin”  yazılı zarfın içinden, yine el yazısıyla yazılmış  “Aydın Engin ve Murat Belge için karar alınmıştır ve şahıslar vazifelendirilmiştir. Tarih bilahare bildirilecektir. Ben bir vatansever olarak bunu çok yanlış buluyorum. Arzederim. Not: Şahıslara temiz alet verecekler”  ifadeleri çıktı.
 
 
MUHALİF MEDYAYA HUKUKSUZ BASKIN
 
<video:125481>
İnternet haber sitesi Karşı Gazete dün polislerce basıldı. 25 Aralık yolsuzluk operasyonuna ilişkin haberlerin çıkarılmasını isteyen polis, “Çıkana kadar buradayız” dedi.
 
Karşı Gazetesi kapandıktan sonra, yayın hayatını internette sürdüren, 'karsigazete.com' da polis arama yaptı. Polisler sabah saatlerinde Mecidiyeköy'deki ofise geldi. Aramayı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı öğrenildi. İçeride 5 çalışanın bulunduğu kaydedilirken polisin giriş çıkışlara ve telefonla görüşmeye izin vermediği ifade edildi.
 
 
 GEZİ ALERJİSİ
 
Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ön jürinin yarışmaya değer bulduğu ‘Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek’ adlı Gezi Direnişi’ni anlatan belgesel, festival yönetimince hakaret içerdiği gerekçesiyle listeden çıkarıldı.
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler