KCK'dan şoke eden açıklama: Yaşam şansı tanımayın

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kobani için yaptığı çağrıda "Bu saatten itibaren milyonlar sokaklara akmalı, sınır insan seline dönüşmelidir" dedi.

Yayınlanma: 07.10.2014 - 13:00
Abone Ol google-news

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, IŞİD vahşetine karşı milyonları sokaklara çağırarak, "Kuzey halkımız İŞİD çetelerine, uzantılarına ve destekçilerine hiçbir yerde yaşam şansı tanımamalıdır" dedi. KCK, tüm sokakları Kobani sokaklarına dönüştürmeye çağırdı.

SINIR İNSAN SELİNE DÖNÜŞMELİ

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, "çirkin ve sinsi katliam" karşısında Kürtlerden mücadeleyi her yere, her zamana taşıyarak süreklileştirmesini isterken, çetelere ve uzantılarına hiçbir yerde yaşam şansı tanınmaması gerektiğini kaydetti. KCK, özellikle "Bu saatten itibaren milyonlar sokaklara akmalı, sınır insan seline dönüşmelidir" dedi.

KCK'nin açıklaması şöyle:

DESTANSI DİRENİŞ KAHRAMANCA SÜRÜYOR

Kobani’de halkımızın, İŞİD çete-katil güruhunun geliştirmek istediği soykırım ve katliamına karşı yürüttüğü destansı direniş 23. gününde olağanüstü bir iradeyle ve kahramanca sürmektedir. Kürt halkının yiğit evlatları, her türlü bedeli de göze alarak Kobani halkı şahsında insanlık değerlerini koruma mücadelesini yükseltmektedir. Bu görkemli direnişin öncüleri olan kahraman şehitlerimizi Arin Mirkan yoldaş şahsında büyük bir minnet, saygı ile anıyoruz.

ASLA GERİ ADIM ATILMAYACAK

Kürt halkı ve yoldaşları olarak var oldukça anısını ve mücadelesini hep yükselterek zaferle taçlandırma dışında başka bir duruş ve tutumu kabul etmeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz. Arin yoldaşın fedai duruşunun, Kobani’deki direnişi 23 gündür sürdüren tüm kadın ve erkek YPG-YPJ’lilerin ortak duruşu ve tutumudur. Mazlumlar, Kemaller, Zilanlarla başlayıp, Tayhanlarla devam edip, Arinlerle zirveleşen büyük direnişten asla geri adım atılmayacaktır. Bu duruş büyük bir bilinç, kararlılık, inanç, ideolojik ve politik duruşu ve direnişi içermektedir.

Kürt halkının tüm kazanımlarının kökeninde kendi öz çabası, mücadelesi, direnişi ve dostlarının manevi desteği vardır. Bu günde, bu büyük direnişi kendi öz gücümüzle sürdürmekteyiz. Halk olarak mücadelemizi topyekûn ve kesintisiz bir biçimde büyüterek yürüttüğümüz oranda; tank, top ve gelişmiş teknik, görkemli Kobani direnişimiz ve büyük iradi duruşumuz karşısında yenilgiye uğrayacaktır.

TÜRKİYE'Yİ SUÇLADILAR

Türk Devletinin ve kanlı çete İŞİD’in ortaklığı sonucu sınır hattı boşaltılarak Kobani direnişi desteksiz bırakılmak istenmektedir. Halkımız bu çirkin ve sinsi katliam karşısında başlattığı mücadeleyi her yere, her zamana taşıyarak süreklileştirmelidir. Kuzey halkımız İŞİD çetelerine, uzantılarına ve destekçilerine hiçbir yerde yaşam şansı tanımamalıdır. Tüm sokaklar Kobani sokaklarına dönüştürmeli, tarihin bu eşsiz direnişine denk bir direniş gücü ve örgütlülüğü geliştirilmelidir. Bu saatten itibaren milyonlar sokaklara akmalı, sınır insan seline dönüşmelidir.

Her Kürt ve onurlu her insan, dostlar, duyarlı kesimler bu andan itibaren eyleme geçmelidir. An direniş eylemini geliştirme ve büyütme anıdır. Bu temelde tüm halkımızı, duyarlı kesimleri, dostlarımızı Kobani direnişini sahiplenerek büyütmeye, başta Kürt gençleri olmak üzere tüm gençleri Kobani de özgürlük saflarına katılarak, direnişi yükseltmeye çağırıyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler