Tabelalar Cumhurbaşkanına tehdit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas mitingi öncesinde güvenlik nedeniyle direği ile birlikte sökülen “Cumhuriyet Meydanı” ve “İnönü Bulvarı” levhaları tekrar yerine dikildi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak Sivas Belediye Başkanlığına yazdığı dilekçede tabelaların yerinden niçin söküldüğünü sordu ve tekrar yerine dikilmesini istedi. Sivas Belediyesi Ulaşım Hiz

Yayınlanma: 11.03.2019 - 15:38
Tabelalar Cumhurbaşkanına tehdit
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas şube Başkanı Nurten Yanalak açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Cumhuriyet Meydanı ve İnönü Bulvarı tabelalarının yerinden sökülmüş olduğunu gördük. Hemen Sivas Belediyesine başvurduk, çağrı merkezini aradık.

Sivas cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir şehir, Sivas Kongresinin yapıldığı şehir ve Atatürk bu şehirde tam yüz sekiz gün kalmış, Kurtuluş Savaşı’nın tüm aşamalarını planlamış. İsmet İnönü’nün bu şehirde çocukluğu geçmiş. 1935’te ilk tren garı açıldığında İsmet İnönü açılışa gelmiş ve İnönü’nün adı bu bulvara verilmiş.

Cumhuriyet bizim en önemli kazanımımız ve İsmet İnönü cumhuriyetin kurulmasında çok önemli bir kişi. Sivas bir cumhuriyet şehridir ve bu şekilde kalmalıdır. Sivas’a yakıştırılan “sultan şehri” Sivas’a yakışmamaktadır. Tabelaların nasıl bir güvenlik sorunu oluşturduğu da anlaşılamamıştır.” diye konuştu. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler