Silivri'de '50 Years Challenge'

Ulu Önder Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasının 100’üncü yıldönümü nedeniyle Silivri’de yeniden düzenlenerek ‘19 Mayıs Meydanı’ ismiyle açılan, alanda binlerce kişi el ele, omuz omuza halay çekilerek açılış yaptı. Alanda 50 yıl önce ilçede ilk kez halk oyunlarını başlatan ekibin heykeli de açıldı.

Yayınlanma: 12.03.2019 - 16:01
Abone Ol google-news

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyanın gelişmiş birçok ülkesinden önce kadına seçme ve seçilme hakkını verdiğini, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin kadın, kültür, sanat ve üretim ile aydınlanacağını ifade ettiğini belirtirken, şöyle konuştu:

“Silivrimiz küçük bir Türkiye modeli. Her yörenin kültür güzelliklerini yaşatıyoruz. Üretiyoruz, çocuklarımızla geleceğe aktarıyoruz. Aksi halde betonla demirle demir yığınları arasında metalik bir anlayışla, rüzgârın üstündeki yaprak, suyun üstündeki mantar gibi kaybolup gideriz. Kültürsüz bir toplum yok olmaya mahkûmdur. Her zaman söylüyorum, halının üstündeki gibi rengârenk ipliklerimiz olacak. Halıya o güzelliği veren ipliklerin renkleridir. O halı Türkiye, içindeki iplikler de bizleriz. O renkleri de bizler burada yaşatacağız. Kültürle sanatla zenginleşeceğiz. Birbirimizle barışacağız, uzlaşacağız ve bir olacağız. Üreteceğiz varlık ve zenginlik içinde yaşatacağız. Benden olmayan yok olsun anlayışıyla zenginlikten, refahtan, gelişmeden söz edilebilir mi?”

Törene katılan binlerce kişi el ele, omuz omuza birlikte halay çekerek, kardeşlik ve birlik halkaları oluşturdu. Törende başta heykeltıraş Kemal Tufan ve ilçede 50 yıl önce halk oyunlarını başlatan duayen isimlerin yakınlarına şilt verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler