"Oğlumu, yoldaşımı, kardeşimi, Nejat'ı Kobani'de kaybettim

Boğaziçi Üniversitesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü'nden mezunu Suphi Nejat Ağırnaslı, IŞİD'e karşı savaşmak için gittiği Kobani’de hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 13.10.2014 - 18:52
Abone Ol google-news

Babası Hikmet Acun oğlunun ölümüne ilişkin "Oğlumu, yoldaşımı, kardeşimi, Nejat'ı Kobani'de kaybettim. Önünde çok başka parlak hayatlar varken o, devrimci dayanışmayı seçti. Sözünde durdu. Beni yanıltmadı. Bir parçam olduğunu bana hediye etti. Her acı büyüktür, tekrar yoktur. Onun önünde saygı ile eğiliyorum" dedi.

Ailesi 12 Eylül’den sonra siyasi olarak Almanya’ya iltica eden Suphi Nejat Ağırnaslı, 22 Eylül 1984’te doğdu. Suphi Nejat Ağırnaslı adını 1921 yılında 14 yoldaşı ile birlikte Trabzon'da denizde boğularak öldürülen Türkiye Komünist Partisi (TKP)'nin kurucuları Mustafa Suphi ve  Ethem Nejat'tan alıyordu. Suphi Nejat Ağırnaslı'nın dedesi Niyazi Ağırnaslı da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın avukatları arasında yer alıyordu.

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde tamamladı. 2011’de Tuzla tersanelerindeki iş cinayetleri üzerine yazdığı yüksek lisans teziyle mezun oldu.

Çevirdiği kitapların yanı sıra birçok dergi ve gazetede özellikle Kürt sorununa dair makaleler yazan Ağırnaslı'nın çevirdiği kitaplar şöyle: Biz Anonymous'uz (Paloma Yayınevi), Tarihin Yapıları Tarihsel Materyalizme Giriş (Yordam Kitap), Para-Şüt (Optimis Yayın Dağıtım), Ters Yüz Et (Optimis Yayın Dağıtım), Düşük Bütçeli Filmler (Kalkedon Yayıncılık), L. Auguste Blanqui'nin Devrimci Teorileri (Otonom Yayıncılık).


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler