Çipras'ın helikopterine Türk uçaklarından taciz iddiası... Türkiye'den yalanlama

Yunanistan medyası bugün bağımsızlık günü kutlamaları nedeniyle Agathonisi’ye giden Başbakan Çipras'ın, "Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından taciz edildiğini" söylediğini duyurdu. Güvenlik kaynakları ise Ege'de Türk jetlerinin herhangi bir taciz olayına karışmadığını, uçakların mutat görevlerini yaptığını bildirdi.

Yayınlanma: 25.03.2019 - 15:15
Abone Ol google-news

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ı taşıyan helikopterin Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından taciz edildipği iddia edildi.

Başbakan Çipras Yunanistan'da her yıl 25 Mart’ta kutlanan ‘Bağımsızlık Günü’ne katılmak için Ege’nin doğusundaki Agathonisi’yi ziyaret etti.

Gazete Duvar'ın Yunan medyasından aktardığı haberine göre; Çipras burada yaptığı konuşmada, “Az önce Agathonisi’ye varışım esnasında Türk Hava Kuvvetleri’nin bazı uçakları tarafından karşılanma şerefine layık görüldüm. Anlaşılan bağımsızlık günümüze onlar da katılmak istedi. İçerisinde bulunduğum helikopteri, Yunan uçaklarının (olay mahalline) varışına dek, alçak manevralar yapmak zorunda bıraktılar. Her zaman olduğu gibi (uçaklarımız) ulusal sahamızı ihlal eden güçleri uzaklaştırdı” diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA 

Güvenlik kaynakları ise Ege'de Türk jetlerinin herhangi bir taciz olayına karışmadığını, uçakların mutat görevlerini yaptığını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler