İş güvenliği isteyene soruşturma

Doktor ve hasta bakıcı Çapa’daki ‘niteliksiz eğitime’ karşı çıkmıştı.

Yayınlanma: 16.10.2014 - 21:09
Abone Ol google-news

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi tarafından işçilere verilen İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’nin “niteliksiz” olduğunu tespit edip şikâyet eden Dr. Coşkun Canıvar ve hasta bakıcı Cemal Bilgin’e soruşturma açıldı. Açılan soruşturmada gerekçe olarak “eğitim ve öğrenim hakkını engelleme” gösterildi. İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda hasta bakıcılık yapan taşeron işçi Cemal Bilgin, soruşturmanın üniversitede iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmeden sertifika verilmesini şikâyet ettiği için açıldığını savunarak “Hepimizin iyiliğini düşünerek şikâyet ettim. Ceza almamak için farklı alanlardan bin işçiyi bir odaya tıkıp eğitim vermeye kalktılar. Ona da itiraz ettik. Bizi sindirmeye çalışıyorlar” dedi.

Açıkgözoğlu örneği...

Bilgin, İÜ Çapa Tıp Fakültesi’nde zorla kanalizasyon temizletildikten sonra hastalanarak hayatını kaybeden taşeron işçi Zafer Açıkgözoğlu’nun da iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmediği için  yaşamını yitirdiğini söyledi. İÜ İstanbul Tıp Fakültesi’nde 6 Haziran’da İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verilmek üzere farklı alanlarda çalışan işçiler Kemal Atay Amfisi’nde bir araya getirildi.
Eğitim sırasında Dr. Canıvar müdahale ederek “Eğitimin niteliksiz olduğunu,
personele baskı yaparak eğitim düzenlendiğini, verilen eğitimin dinleyiciler
tarafından algılanmadığını, eğitimin durdurulması ve katılan personellerin eğitimi terk etmelerini” istedi.Adıvar’a Cemal Bilgin de destek verdi. Olayın üzerine Atlas Servis Otomasyon
Temizlik Gıda Sağ. Hiz. Dağ. İnşaat Tic. Ltd. şirket yetkilileri tutanak tuttu. Tutanağın İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Başhekimliği’ne gönderilmesi üzerine Dr. Adıvar ve Bilgin’e soruşturma açıldı.

Yürüyüş ve oturma eylemi

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde Sağlık ve Sosyal Hizmet
Emekçileri Sendikası (SES) üyesi Dr. Coşkun Canıvar ve Taşİş-Der Başkanı hastabakıcı
Cemal Bilgin bugün 14.20’de savunmalarını verecek. Savunma öncesinde 12.30’da Çapa Mono Blok Önü’nde basın açıklaması, hastanede yürüyüş ve dekanlık önünde oturma eylemi  yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler