Gülen neden iade edilemiyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethullah Gülen'in iadesi konusunda Amerika'nın Green Card'ı gerekçe gösterdiğini söyledi.

Yayınlanma: 26.10.2014 - 08:49
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya ve Estonya’ya yaptığı ziyaretlerin dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Gazetecilerin Gülen'in iadesini sorması üzerine konuşan Erdoğan, "Biz birinci derecede deport edilmesini istiyoruz. Bir yeşil kart meselesi var, bu kartın ağırlığını kaybetmesi meselesi var. Bunu bize gerekçe gösteriyorlar" dedi.
 
İŞTE ERDOĞAN'IN O YANITI
 
Obama ile Fethullah Gülen’in iadesini konuşmuştunuz, bu konuda bir ilerleme sağlandı mı?
 
"Bunu kendilerine ve gelen temsilcilerine, Başkan’a, Biden’a, Kerry’ye. Ticaret bakanlarına devamlı söylüyoruz. Aynı şekilde CIA yetkilileri ile istihbarat örgütümüzün görüşmeleri devam ediyor. Yani “Bunu ya deport edin ya bize iade edin.” Ama birinci derecede deport edilmesini istiyoruz. Bunu söylüyoruz. Bir yeşil kart meselesi var, bu kartın ağırlığını kaybetmesi meselesi var. Bunu bize gerekçe gösteriyorlar. Tabii ki bu halen devam eden bir süreçtir. Neticesi ileride ortaya çıkacaktır."

Şüpheliler arasında devam eden telefon görüşmelerine daha sonra Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank da dahil oluyor.

Mustafa Varank ile şüpheliler arasında geçtiği iddia edilen görüşmede Varank'ın "Beyefendi bu işin içinde, siz rahat olun" şeklinde teminat verdiği iddia ediliyor.

SORUŞTURMANIN AKIBETİ, 'DENİZ FENERİ SAVCISI'NA BAĞLI

Soruşturma kapsamında teknik, fiziki takip ve birçok delilin bulunduğu 60 CD, bilir kişiye teslim edilirken, 2014/53066 nolu soruşturma dosyası Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'a teslim edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler