Erdoğan şimdi de 'Validebağ'ı hedef gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların Validebağ Korusu'nun yapılaşmaya açılmaması için verdiği mücadeleyi, "Orada mescid var ya, kimileri bundan rahatsızlık duymuş olabilir" sözleriyle hedefe oturttu.

Yayınlanma: 26.10.2014 - 09:43
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Esyonya'dan dönüşü sırasında uçağına aldığı gazetecilere konuşan Erdoğan, Validebağ Korusu hakkında ilk kez konuştu.

Hürriyet yazarı Akif Beki, uçakta Erdoğan'ın gazetecilerle yaptığı sohbeti şöyle aktardı...

VALİDEBAĞ KORUSU: MESCİTTEN RAHATSIZLIK DUYMUŞ OLABİLİRLER

Validebağ konusunun, cami ile inşaatla yakından uzaktan alakası yok. Validebağ Korusu mezbelelikti, berbattı, rezillikti. Üsküdar Belediye Başkanı benden rica etti, Başbakanlık dönemimde. Ben de Üsküdar’da oturuyorum. ‘Burayı bize veya İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edin’  dedi. Biz burayı, bir ele alalım, temizleyelim. Çünkü insanlar biraz da korkuyor, gelsinler yürüyüşlerini rahatlıkla yapabilsinler, çay vesaire içebilecekleri mekânlar olsun. Yoksa içerisinde apartman, şu bu, böyle bir şey asla yok. Üsküdar Belediye Başkanımız, korunun yan tarafındaki bir yere de şöyle bir mescit yapma planı içindeydi. Zaten İmar Planı’nda da önceden varmış bu. Ama bu Validebağ Korusu’nun sınırları içinde değil. Orada mescit var ya. Kimileri bundan rahatsızlık duymuş olabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler