İşte HSYK'nin yeni başkanvekili

HSYK Başkanvekilliği ve 3. Daire Başkanlığına Metin Yandırmaz, 1. Daire Başkanlığına Halil Koç ve 2. Daire Başkanlığına Mehmet Yılmaz seçildi.

Yayınlanma: 28.10.2014 - 11:56
Abone Ol google-news

HSYK Genel Kurulu'nun ilk toplantısında üyelerin dairelere dağılımı, daire başkanları ve HSYK Başkanvekili seçimi yapıldı. Buna göre, 1. Daire Başkanlığına Halil Koç, üyeliklere Kenan İpek, Yakup Ata, Mehmet Durgun, Rasim Aytin, Ömür Topaç ve İsa Çelik seçildi.

2. Daire Başkanlığına Mehmet Yılmaz, üyeliklere Taci Bayhan, Hayriye Şirin Ünsel, Mustafa Kemal Özçelik, Muharrem Özkaya, Ramazan Kaya ve Mahmut Şen geçirildi.

HSYK Başkanvekilliğine ve 3. Daire Başkanlığına Metin Yandırmaz getirilirken, üyeler Şaban Işık, Ömer Kerkez, Kerim Tosun, Aysel Demirel, Ahmet Berberoğlu ve Turgay Ateş oldu.

 

Dairelerin görevleri

HSYK 1. Dairesi, hakim ve savcıların atama, nakil, kadro dağıtımı işlerine bakıyor.

2. Daire, hakim ve savcıların yükselme, 1. sınıfa ayrılma işleriyle suç, disiplin soruşturma ve kovuşturması hakkında karar verip bu nedenlerle geçici yetkiyle yer değiştirme ve görevden uzaklaştırma işlerini yürütüyor. Daire ayrıca, meslekte kalmaları uygun görülmeyen hakim ve savcılar hakkında karar veriyor.

3. Daire ise hakim ve savcı adaylarını mesleğe kabul etme, hakim ve savcıların görevlerini mevzuata uygun yapıp yapmadıklarını teftiş kuruluna denetletme, hakim ve savcılar hakkındaki ihbar ve şikayetleri inceleyip gereğini yapma, hakim ve savcılar hakkında soruşturma ve inceleme işlemleri için teklifte bulunma, göreve tekrar atanma, meslekten çekilme, görevin sona ermesi hakkında karar verme işlerine bakıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler