Genelkurmay 'sınırda IŞİD-Türk askeri' görüntülerini doğruladı

Genelkurmay, Türkiye sınırında askerler ile IŞİD militanlarının aynı karede yer aldığı görüntülere ilişkin açıklama yaptı.

Yayınlanma: 30.10.2014 - 12:04
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı, 22 Ekim’de çekildiği belirtilen Türkiye sınırında askerler ile IŞİD militanlarının yer aldığı görüntülere ilişkin açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “İddialar tamamen gerçek dışı olup Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini karalamaya matuftur” denildi.


Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1.   28 ve 29 Ekim 2014 tarihli bazı gazetelerde “İşte Kanıtı: Ankara – IŞİD İlişkisi Görüntülendi” ve “Bu görüntüler Uluslararası Savaş Mahkemesine götürür” başlıkları ile haberler yayımlanmıştır.



2.   Söz konusu haberler ile ilgili olarak yapılan incelemede; resmin çekildiği bölgenin, 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı (Suruç / Şanlıurfa) Karaca Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde bulunan bir nöbet yeri olduğu, resimde görülen Kobra aracı ve askerî personelin, bu nöbet yerinde görev yapan ve devriye görevi icra eden unsurlarımız olduğu, ancak;

a.  Sınır hattı olan demiryolunu geçerken hudut nöbetçilerimiz tarafından iki kişinin görüldüğü,

b.  Bölgeye iki adet Devriye Timi sevk edildiği,

c.  Bölgeye ulaşan Devriye Timleri tarafından mayınlı sahayı terketmeleri konusunda ikaz edildikleri ve ikaza uymamaları halinde ateş açılacağının kendilerine bildirildiği,

ç.  Bunun üzerine şahısların “Hududu tel örgü olarak bildiklerini” ifade ederek Suriye topraklarına geri döndükleri tespit edilmiştir.

3.   Sonuç olarak, bazı basın yayın organlarında yer alan iddialar tamamen gerçek dışı olup Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini karalamaya matuftur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler