Bakanlar, Rıza Sarraf’ın uçağını dolmuş gibi kullanmış...

17 Aralık’ın kilit ismi Rıza Sarraf, uçağına aldığı isimlerle masraflarını tek tek not ettiği, Çağlayan’ın umre gezisinin 43 bin dolara mal olduğu iddia edildi.

Yayınlanma: 12.11.2014 - 10:04
Abone Ol google-news

İran asıl­lı işa­da­mı Rıza Sarraf’­ın, 17 Ara­lık yol­suz­luk so­ruş­tur­ma­sı kap­sa­mın­da evin­de ve iş ye­rin­de mah­ke­me ka­ra­rıy­la ya­pı­lan ara­ma­lar­da şa­şır­tı­cı bil­gi­lerin or­ta­ya çık­tıği bildirildi.

İddiaya göre Sarraf 2013 yı­lı içe­ri­sin­de özel uça­ğı ile ne­re­den ne­re­ye ki­m ile git­ti­ği­ni ka­yıt al­tı­na almış.

Masraflar da kayıtta

İd­di­a edi­len bel­ge­le­re gö­re es­ki bakanlar Za­fer Çağ­la­yan, Egemen Bağış, bakanlar Meh­di Eker, Na­bi Av­cı, işa­da­mı Fet­tah Ta­mim­ce se­ya­hat eden­ler ara­sın­da.

Not defterinden çıkan hesaba göre, Rıza Sarraf, Zafer Çağlayan’ın 43 bin dolarlık, Egemen Bağış’ın ise 47 bin dolarlık umre gezisinin masraflarını da üstlendiği iddia edildi.

Almış, götürmüş, ağırlamış ve bir kenara yazmış

Elde edildiği iddia edilen notlara göre Sarraf, TC-RZA kuyruk numaralı uçağında sadece bakanları değil AKP’li vekiller ile işadamlarını da ağırladı. Bu isimler arasında Isparta Milletvekili Sait Dilek ve Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, işa­da­mı Ce­lal Ko­loğ­lu ve bakan çocukları Kaan Çağlayan ile Barış Güler de yer aldı. (Kaynak:Grihat.com)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler