Direnişin 6. yıldönümünde bir araya gelen yurttaşlar, yaşamını yitirenleri andı

Gezi Direnişi’nin 6. yıldönümünde Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla bir araya gelen yurttaşlar Gezi’de yaşamını yitirenleri andı. TMMOB Makine Mühendisleri Odası önünde toplanan kitle Taksim Meydanı’na kadar yürümek istedi. Fakat İstiklal Caddesi’ne çıkan Meşelik Sokak, çevik kuvvet tarafından kapatıldı. Avukat Can Atalay, “Adaletsizliğin sarayı çok uzun sürmez. Biz er ya da geç Taksim Meydanı’na

Yayınlanma: 01.06.2019 - 00:00
Abone Ol google-news

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi önünde toplanan kitle, “Gezi umuttur, umut bitmez. Karanlık gider Gezi kalır” pankartı açtı. Ellerinde “Gezi yargılanamaz”, “Hepimiz Gezideydik”, “Biz Geziciyiz, siz gidicisiniz” dövizleri ve Gezi’de yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşındı. Eyleme, Taksim Dayanışması bileşenleri, Gezi’de yaşamını yitirenlerin aileleri, CHP Milletvekilleri Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu, Ali Haydar Hakverdi, TİP Milletvekilleri Barış Atay, Erkan Baş, HDP Milletvekilleri Oya Ersoy, Ahmet Şık, Gülistan Kılıç Koçyiğit de katıldı.

Taksim dayanışması adına konuşan Mimarlar Odası İstanbul Büyük Kent Şube Başkanı Esin Köymen, “Gezi umuttur, umut bitmez. Karanlık gider Gezi kalır diyerek, “Gezi Parkı’nda başlayıp 80 ile yayılan, ülkemizin en barışçıl hareketinin; Abdocan’ın, Mehmet’in, Ethem’in, Medeni’nin, Hasan Ferit’in, Ali İsmail’in ve Ahmet’in hayatları pahasına öne atıldıkları Gezi’nin üzerinden altı yıl geçmiş. Berkin’in ömrünün neredeyse yarısı kadar uzun! Bu altı yıl göstermiştir ki, Gezi Direnişi’nde cisimleşen değerlerden ne kadar uzaklaşılıyorsa, ülkemiz o kadar karanlığa gömülüyor. Savaş çığırtkanları, gericilik, mezhepçilik, ırkçılık gider. Kadın düşmanları, homofobikler, fetva veren şeyhler, hacamatçılar ve sülükçüler, karanlık sokaklardaki palalı, sopalı saldırganlar gider. Emri ben verdim diyenler de gider ama Gezi kalır!” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler