Cumartesi Anneleri: ‘Sözde kalan yargı paketleri’

Kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemlerinin 740’ıncı haftasında Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelmek isteyen Cumartesi Anneleri, bir kez daha polis tarafından engellendi.

Yayınlanma: 01.06.2019 - 23:07
Abone Ol google-news

Cumartesi Anneleri, polis engeli üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nin bulunduğu sokakta eylemlerini gerçekleştirdi. Bu haftaki eyleme, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile milletvekilleri Oya Ersoy, Hüda Kaya destek verdi. Bu haftaki eylemde, İstanbul’da 1994 yılında Yeşilköy’de bir otelin çıkışında kaçırıldıktan iki gün sonra cenazeleri bulunan Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın failleri soruldu.

Açıklamayı okuyan Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “Yargı Reformu Strateji Belgesi”ne değinerek, “Toplum olarak ihtiyacımız birbirinin tekrarı olan ve yalnızca sözde kalan yargı paketleri değil; gerçek adaletin, gerçek demokrasinin, gerçek insan haklarının hayata geçirildiği uygulamalardır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler