Ekrem İmamoğlu'na doğum günü sürprizi

Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'nde ailesi ve yakın dostlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi ve yemek sonrasında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, YSK’nin son kararlarına işaret ederek İstanbul seçiminin yenilenmesine isyan etti.

Yayınlanma: 03.06.2019 - 23:24
Abone Ol google-news

<video:1424820>

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK’nin 23 Haziran’da yapılacak seçimde soruşturulan seçim kurulu başkanlarıyla devam kararı vermesine tepki göstererek “Olmayan bir gerekçeyle ne yazık ki İstanbul halkının emanetini gasp etmişlerdir. YSK’de bu kararı alan kişileri kınıyorum” dedi.

İmamoğlu, dün ailesi ve partili yurttaşlarla Beylikdüzü’ndeki Cemil Hoca Restoran’da iftar yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, YSK’nin 23 Haziran’da yenilenecek seçimde soruşturulan aynı kurulları görevlendirmesine ilişkin “Hukuk adına çok kötü günler yaşıyoruz. 6 Mayıs’ta başlayan süreç gerekçesiz gerekçeler üzerinden karar verildiğini söylemiştik. Gün gün ‘Ne oldu soruşturma’ diye sordum. Hiçbir zaman buna cevap verilemedi. Çünkü böyle bir gerekçe olamaz. Olduğu takdirde ne cumhurbaşkanlığı seçimi ne de daha önceki referandum geçerli olur. Aynı kişiler görev yaptı. Olmayan bir gerekçeyle ne yazık ki İstanbul halkının emanetini gasp etmişlerdir. YSK’de bu kararı alan kişileri kınıyorum. Onlar demokrasiye büyük zarar vermişlerdir. Ama bugün itibarıyla alınan karara da şaşırmıyorum. Dediklerinin bir kıymeti yok. Demokrasiyi tamir etme ve düzeltme İstanbul halkına düşmüştür. Gerekçe yok, gerekçenin sahibi yok” dedi.

"RAKİBİMİN ŞARTLI EVETİNİ KABUL EDİYORUM"

Gazetecilerin AKP’nin İBB adayı Binali Yıldırım’ın televizyon programında buluşacağına dair olumlu yanıt verdiğini anımsatarak, “Hangi tv kanalında buluşulacak” sorusuna da İmamoğlu, “Grup başkan vekilimiz vasıtasıyla bize talep iletildi. Görüşmeleri arkadaşlarım yapacaklar. Biz bu konuda çok netiz. Bu sürecin 31 Mart öncesi de olması konusunda taleplerimiz olmuştu. Rakibimiz 'Böyle bir şeye gerek yok' demişti. Son süreçte de yine defalarca iletmiştik. Farklı bahanelerle önce olumsuz sonra tek başına karar veremeyeceğini iletmişti. En sonda da 'Sadece İstanbul’u konuşursak şartlı bir evet' demişti. Ben şartlı evetini kabul ediyorum” dedi.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler