'Gezgin’ filozof sonsuzluğa uğurlanıyor

İnsan felsefesi, etik, siyaset felsefesi alanlarının hocası filozof Prof. Dr. Uluğ Nutku önceki akşam Mersin’deki evinde uykuda hayata veda etti.

Yayınlanma: 18.11.2014 - 04:00
Abone Ol google-news

Hocaların hocası Uluğ Nutku’nun naaşı, bu sabah Mersin, öğleden sonra Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenecek törenlerin ardından bugün İstanbul’a getirilecek. Uluğ Nutku için üçüncü tören, yarın İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenecek. Törenin ardından ikindi namazında Bebek Camii’ne getirilecek olan Nutku, Aşiyan’daki aile kabristanında sonsuzluğa uğurlanacak.

Kendi tabiriyle “gezgin” filozof Uluğ Nutku 1957 yılında İstanbul Üniversitesi’nde Prof. Dr. Takiyettin Mengüçoğlu’nun öğrencisi olarak başladığı felsefe uğraşını aynı yerde 1968’de asistan, 1974’te doktor, 1979’da doçent olarak sürdürdü. 1990’da “Gezgin Filozof” olmayı seçerek Çukurova, 1994’te Mersin, 2000’de Sivas Cumhuriyet üniversitelerinde felsefe bölümlerini hayata geçirdi. 2002’de yaş haddinden emekli oldu. Onu hiç bırakmayan idareci ve öğrencilerin teşvikiyle sözleşmeli, serbest olarak hep çalıştı. Yüzlerce öğrenci yetiştiren Nutku, aralarında “İnsan Felsefesi Çalışmaları”, “Gezgin Filozof”, “Felsefe ve Güncellik”, “Ur Uruk Urşu”, “İnanmanın Felsefesi”nin de bulunduğu kitaplar yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler