RTÜK’te ikinci Atatürk kavgası

Daha önce Atatürk’e ve CHP’ye hakaretler yağdırılan program nedeniyle RTÜK tarafından para cezasına çarptırılan Kanal A televizyonunda bu kez Atatürk’e “rüşvet” suçlaması yöneltildi.

Yayınlanma: 20.11.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Kanalın cezalandırılmasını isteyen muhalefet üyeleriyle iktidar kontenjanından seçilen üyeler arasında çıkan tartışmalar nedeniyle toplantı yarıda kesildi.

Kanal A televizyonunda yayımlanan “Resmi Tarihten Gerçek Tarihe” adlı programın 20 Ekim tarihli bölümünde CHP ve Atatürk’e hakaretler edildi. Program konuğu Sadık Alpsoy, CHP’nin tek parti olarak ülkeyi yönettiği yılların hukuksuzluk, yolsuzluk, rüşvet olayları ile dolu olduğunu savunurken 1923-1950 arasında “kelimenin tam manasıyla yolsuzluğun gözünün çıkartıldığını” savundu. Programda şu ifadeler kullanıldı: 

İsmet Paşa’nın ailesinden gelen öyle çok muazzam bir geliri, serveti olmadığı malum. Pembe Köşk’e nasıl sahip olduğu, bu Taşlık’taki villaya nasıl sahip olduğu Heybeli Ada’daki köşke nasıl sahip olduğu, geri kalan taşınır-taşınmaz o kadar muazzam mal varlığına ki, şu an onlar İnönü Vakfı’na can vermekte olan hazineler. Bütün bunlara nasıl sahip oldu?

Gene tam manasıyla ortaya çıkartılmamış fakat üzerinde çok ciddi delillerin, şüphelerin bulunduğu Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa’dan Türkiye Cumhuriyeti tabiyetinin ona verilmesi, Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlığına alınması karşılığında 900 bin lira rüşvet alındığına dair çok ciddi bir suçlama var. Hatta bu suçlamada iddialar Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsına kadar gidiyor, araştırılması lazım.

(...) Mete Tunçay diyor ki, bütün bu muazzam servetin (Atatürk’ün serveti) mesela bu çiftliklerin alımında, yani kiminde gaspa varan uygulamalar söz konusu.

 

Başkan cezaya gerek görmedi

Programla ilgili rapor üst kurulun dünkü toplantısında gündeme geldi. Kurul başkanı Davut Dursun ile yine AKP kontenjanından seçilen üye Hasan Tahsin Fendoğlu, yayın nedeniyle kanala ceza verilmesine gerek olmadığını savununca CHP kontenjanından seçilen üyeler itiraz etti. CHP’li üyeler, “Bunu kamuoyunun gündemine taşıyacağız” deyince Dursun, “Türk Ceza Yasası’na göre suç işliyor durumuna düşersiniz” diye tepki gösterdi.

 

Salonu terk ettiler

CHP’li iki üye Ali Öztunç ve Süleyman Demirkan toplantıyı terk etti. Bunun üzerine toplantıya son verildi. Bunun Atatürk’e hakaretle ilgili ikinci örnek olduğunu söyleyen Öztunç, “Böyle bir şey asla kabul edilemez. Ülkenin kurucusu rüşvet almakla suçlanıyor, saçma sapan belge ve bilgilere dayanan iddialarda bulunuluyor. Bu ve benzeri iddialar sayın cumhurbaşkanı ve başbakan için söylense AKP’li arkadaşlar ne yaparlardı?” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler