Savulun Kaptan Avro geliyor

AB’nin 1990’larda birlik fikrini yaymak için kullandığı çizgi karakter web sitesiyle geri döndü.

Yayınlanma: 20.11.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

AB’nin ortak pazar ve ortak para birimi kahramanı “Captain Euro” (Kaptan Avro) geri döndü. İlk kez 1990’larda ortaya çıkarak Avrupalılara ortak para birimini sevdiren “Kaptan Avro”, bu kez Almanya Başbakanı Angela Merkel’e cesaret, ABD Başkanı Barack Obama’ya akıl veriyor, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e kafa tutuyor.

Özel sponsorların desteğiyle Gold Mercury International isimli düşünce kuruluşunun önceki gün internette yayın hayatına döndürdüğü “Adam Andros” -namı diğer Kaptan Avro- AB’yle dalga geçerek sıkıcı yüzünü güldürüyor, artan AB karşıtlarına kıssadan hisseler sunuyor, dünyaya AB değerlerinin promosyonunu yapıyor. “Hiçbir süper gücü bulunmaması, ama neredeyse süper ikna ve dil kabiliyetine sahip olması, insanlığın sorunlarını çözmek ve Avrupa’nın düşmanlarını yenmek için zekâ, strateji ve sağduyusunu kullanması” gibi özellikleriyle ideal Avrupalıyı karakterize ediyor.

 

Merkel blöfü öğrenir mi?

Almanların kalbini çalan ilk bölümde Kaptan Avro “Şansölye Merkel, nasılsınız” diye telefonu açıyor, Alman Başbakanı “Sesini duymak ne güzel Kaptan Avro. Bu güvenli bir hat mı? NSA’nın dinlemesini istemem” yanıtını veriyor. Avro: “Tümüyle güvenli. Tam mahremiyet.” Merkel: “İçim rahatladı. Britanya’yı AB’de kalmaya ikna edebildin mi?” Avro: “Britanyalı siyasiler AB’ye karşı şantaj oyunu oynuyor.” Merkel: “Biz Almanya’da böyle oyunlar oynamayız.” Avro: “İşte muhteşem Alman verimliliği! Ama onlar gibi poker oynamayı ve blöf yapmayı öğrenmen lazım.” Merkel: “Poker mi? Blöf mü? Hiç denemedim.” Avro: “Merak etme, çok kolay. Bir şey yapacakmış gibi yapman sonra da sözünü tutmaman yeterli.” Merkel: “Yani şımarık çocuklar gibi davranacağım, her şeyi riske edeceğim ve ulusal ya da kollektif çıkarlar yerine siyasi kazancıma odaklanacağım?” Avro: “Aynen öyle!”

 

 

Obama: Tıpkı bizim Kongre!

Bu arada haberleri olmasa da uzaklarda biri onları dinlemektedir. Obama: “Çocuk gibi davranmak ve siyasi kazançlarından başka bir şeye odaklanmamak, ha. Sanki ABD Kongresi’nden söz ediyorlar.” Kaptan Avro, AB müktesebatına uymamak için her seferinde “AB’den çıkarım” resti çekerek Merkel’in başını ağrıtan Britanya Başbakanı David Cameron’u da “F” ile başlayan sözü söylemesi için üç gün telefon kuşatmasına alıyor. Saat sabahın dördü, ama Kaptan Avro asla pes etmez! Avro: “Sayın Cameron yapabileceğinizi biliyorum, hadi, bir daha deneyelim.” Cameron: “Çok denedim olmuyor. Bu bir Tory için çok fazla!..” Avro: “Haydi, neydi o 7 harfli kelime?” Cameron: “Fe... Federal! Başardım ve bu kez o kadar da acıtmadı. Her seferinde daha az acı verici oluyor.” Kaptan Avro’dan federalizm dersi de alan Cameron, “Anlıyorum ki, federalizm Britanya’da işliyorsa Avrupa’da da işleyebilir. Bütün parçaların toplamından büyüktür. Tıpkı bizim İskoçya’yı tutmak istememiz gibi” deyiveriyor.

 

Putin: Bana gaz kapattırma

Kaptan Avro tekmesini ise Putin’e savuruyor: “Ukrayna’dan ellerini çek! Biz Avrupalıların da sert olabileceğini yaptırım tekmesini yiyince öğrenmişsindir!” Fakat Rus lider kendisini pek ciddiye almıyor: “Sakin ol kaptan. Bana gaz vanasını kapattırma. Dışarda hava soğuk.” Çevreciler, bilgisayar-teknoloji uzmanları, “Pythagoras” isimli bir robot ve “Lupo” isimli bir kurdun başını çektiği bir dizi yardımcı karakteri de olan “Kaptan Avro”nun kötü adamı da eksik değil: Avrupayı parçalamak ve yıkmak isteyen “Dr Dexter Viderus” (Dr D Vider).

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler