Türk garson idam edildi

SUUDİ Arabistan'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla idam edildiği bildirilen 34 yaşındaki Ali Ahmet Ağırdaş'ın Hatay'da yaşayan ailesi olayın şokunu yaşıyor.

Yayınlanma: 21.11.2014 - 15:29
Abone Ol google-news

Hatay'ın merkez Defne İlçesi'nin Harbiye Mahallesi'nde oturan Ali Ahmet Ağırdaş, 2006'da Suudi Arabistan'ın Riyad kentine çalışmaya gitti. Burada bir lokantada garson olarak işe başlayan Ağırdaş, bir süre sonra uyuşturucu deposuna yapılan baskında yakalanıp, tutuklandı. Riyad mahkemelerince yargılanan Ağırdaş, 2008'in mayıs ayında idam cezasına çarptırıldı. İdam cezasını duyan anne Hindiye Ağırdaş, göz yaşları içerisinde oğlunun sigara dahi içmediğini belirtip Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'ndan yardım istedi. Aile, oğlunun kurtarılmasını beklerken, dün Suudi Arabistan Haber Ajansı'nın Ali Ahmet Ağırdaş'ın Riyad kentinden şeriat kanunları gereği başının kesilerek idam edildiğinin duyurduğu bildirildi.

Harbiye Mahallesi'ne oturan Ağırdaş ailesi ise oğullarının idam edildiğine dair kendilerine herhangi bir kurumdan bilgi verilmediği ve idamı haberlerden öğrendiklerini söyledi. Gazetecilere konuşmayan ve görüntü almalarına da izin vermeyen aile, haberlerin ardından Suudi Arabistan Büyükelçiliği ile irtibata geçerek haberlerin doğru olup olmadığını sordu. Adını açıklayan Ağırdaş'ın bir yakını, konsolosluktan henüz bir cevap gelmediğini ve idam gerçekleşmiş ise cenazenin teslimi noktasında işlemlerin nasıl yapılacağını bilmediklerini söyledi.

Öte yandan haberi duyan Ağırdaş ailesinin yakınları ve komşuları da eve gelip acılı aileye destek olmaya çalıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler