Adana'da geri dönüşüm tesisinde yangın

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına müdahalede itfaiye ekibinin yetersiz kalması üzerine çok sayıda TOMA ve yangın söndürme helikopteri de çalışmalara katıldı. Yangın, ekiplerin yaklaşık 3 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede geri dönüşüm tesisi ile içindeki bir tır ve iş makinesi kullanılamaz hale geldi, 6 iş yeri de zarar gördü.

Yayınlanma: 07.07.2019 - 18:38
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, Yeşiloba Mahallesi'ndeki plastik geri dönüşüm tesisinden dumanlar yükseldiğini görenler durumu itfaiyeye bildirdi.

Olay yerine gelen Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri çok sayıda araçla yangına müdahale etti.

Yangın nedeniyle tesisten zaman zaman patlama sesleri de duyuldu.

Bu arada, alevlerin bulunduğu bölgede bazı araçların da olduğu öğrenilirken, itfaiye ekipleri yangının çevredeki iş yerlerine sıçramasını önlemeye çalışıyor.

Ekiplerin müdahalesinin sürdüğü bölgede polis ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı.

TOMA'LAR SEVK EDİLDİ

Kısa sürede büyüyen yangına müdahalede itfaiye ekibinin yetersiz kalması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü'nün talimatıyla çok sayıda TOMA sevk edildi.

Olay yerine gelen 6 TOMA'nın yanı sıra yangın söndürme helikopteri de çalışmaya dahil oldu.

Öte yandan yangın, bitişikteki makine imalathanesine de sıçradı. Buradaki LPG tankının patlama riskinin bulunması nedeniyle çevredekiler polis ekipleri tarafından uzaklaştırıldı.

3 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın, ekiplerin yaklaşık 3 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede geri dönüşüm tesisi ile içindeki bir tır ve iş makinesi kullanılamaz hale geldi, 6 iş yeri de zarar gördü.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler