İzmir'de orman yangını: 2 gözaltı; söndürme çalışmaları devam ediyor

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki ormanlık alanda akşam saatlerinde çıkan ve halen kontrol altına alınamayan yangının mangal ateşinden çıktığı belirlendi. Jandarma ekipleri, mangal yaktığı iddiasıyla 2 kişiyi gözaltına aldı. Yangını söndürme çalışmalarına arazözler, dozerler ve yer ekipleriyle devam ediliyor.

Yayınlanma: 07.07.2019 - 20:06
Abone Ol google-news

Seferihisar'daki Kavakdere Barajı yakınlarında bulunan ormanlıkta, saat 16.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları gören çevredekiler, orman ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevleri söndürmek için 11 helikopter, 10 dozer ve 54 arazöz ile karadan ve havadan çalışma başlattı.

ŞİDDETLİ RÜZGAR ÇALIŞMALARI GÜÇLEŞTİRİYOR

Jandarma ekipleri Kavakdere yolunu araç trafiğine kapattı. Bölgede zaman zaman yön değiştiren şiddetli rüzgar nedeniyle, ekipler çalışmalarını güçlükle sürdürüyor. Ancak, barajın yakın olması nedeniyle helikopterler sık aralıklarla su alarak alevlere müdahalede ettiği belirtildi.

BÖLGEDEKİ EVLER TEHDİT ALTINDA

Bu arada alevlerin tehdik ettiği bölgede Yusuf Dağgülü'ne ait ağılda bulunan 100 küçükbaş hayvanın kaçtığı öğrenildi. Yunus Demirci'ye ait ev ise yangında zarar gördü. Bölgede bulunan birçok bağ evinin alevlerin tehditi altında olduğu ve boşaltıldıkları belirtildi.

50 HEKTARLIK ARAZİ HASAR GÖRDÜ

Yangının çevrilmiş durumda olduğunu bildiren yetkililer, alanda yayılma ve genişlemesiyle birlikte rüzgarın da durduğunu ancak henüz tam olarak kontrol altına alınamadığını belirtti. Yetkililer, yangında özel ve devlet ormanı olmak üzere 50 hektarlık arazinin hasar gördüğünü ifade etti.

Öte yandan, yangın söndürme çalışmalarında bulunan helikopterler, gün batımı saati olan 20.40 itibariyle çalışmalarını tamamlayarak en yakın konuşlanma merkezlerine sevk edildi.

Yangını söndürme çalışmalarına arazözler, dozerler ve yer ekipleriyle devam ediliyor. Yetkililer, bölgeye her ihtimale karşı 112 ambulanslarının da gönderildiğini, Orhanlı ve Kavakdere mahalleleri arasındaki kara yolunun arazöz ve su tankerlerinin rahat kullanması için jandarma ekiplerince kapatıldığını bildirdi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Alınan bilgiye göre, yangın, Seferihisar ilçesi Kavakdere Barajı'nın üst kısmında bulunan ormanlık alanda piknik yapan bazı kişilerin yaktığı mangal ateşinden çıktı.

Seferihisar Jandarma Ekipleri yangının çıkmasının ardından bölgede geniş çaplı araştırmada bulundu. Kavakdere Barajı kenarında piknik yapan ve mangal yaktıkları tesbit edilen K.A. (28) ile M.K. (34) gözaltına aldı.

Seferihisar Jandarma Karakoluna götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler