Savunma Sanayi Başkanı Demir'den ABD'ye F-35 resti

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "F-35 programından çıkartılmamızın hukuki zemini yok. Bize başka bir yol bırakılmazsa başka kapıların denenmesi ile ilgili çalışmalarımızı yaptık" dedi.

Yayınlanma: 31.07.2019 - 11:30
Abone Ol google-news

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in açıklamaları şu şekilde:

F-35 Programında yükümlülüklerimizi yaptık. Programdan çıkarılmamızın hukuki zemini yok. Personelimiz içeri alınmazsa ödemeleri yapmayız. Projede kalma arzumuzu ilettik. ABD'nin F-35 konusunda yaklaşımı 'Ben yaptım, oldu' şeklindedir. Proje ortaklarından bağımsız alınan bir karardır. Türkiye'nin F-35 program ortaklığı hali hazırda devam ediyor. Bize başka bir yol bırakılmazsa başka kapıların denenmesi ile ilgili çalışmalarımızı yaptık.

F-35 İle S-400'ün aynı ortamda olmasında sorun yok.

S-400 sevkiyatının ikinci bölümü gelecek yıl başlayabilir. Amerikalılar S-400 ve F-35 bir arada çalışamaz argümanını destekleyecek hiçbir teknik açıklama yapmadı. S-400'ün komutası tamamıyla Türkiye'nin elinde olacak. Bu sistemle Türkiye'nin istemediği hiçbir şey yapılamaz. S-400'ün balistik füze önleme kabiliyeti yok şeklinde bir argüman yanlıştır. S-400'lerin balistik füze önleme kabiliyeti var. Bu füzeler tek çeşit değil. Her sistemin kendine göre kısıtlamaları var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler