Önce sürgün, sonra dayak

AKP’li Bergama Belediyesi’nin kütüphanesinde kütüphaneci olarak görev yaparken, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla görevden alınan ve depoda görevlendirilen Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Genel Başkan Yardımcısı ve Okul Kütüphanecileri Derneği Başkanı Aydın İleri, fiziksel saldırıya uğradı.

Yayınlanma: 19.08.2019 - 16:16
Abone Ol google-news

Sabah saatlerinde görev yerine gelen İleri, İnsan Kaynakları müdürü tarafından, 'Basına demeç vereceğine, arşivi düzenle’ diyerek darp edildi. Yaşananları ses kaydına alan İleri, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Önce sürüldü

AKP’li Bergama Belediyesi’nin kütüphanesinde kütüphane görevlisi olarak çalışan Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Genel Başkan Yardımcısı ve Okul Kütüphanecileri Derneği Başkanı Aydın İleri, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla görevden alınarak, bir depoda görevlendirildi.

Yaşadığı haksızlığı sosyal medya hesaplarından duyuran ve basınla paylaşan İleri, sabah saatlerinde yeni görev yerinde işe başladı. Depoya avukatla birlikte gelen insan kaynakları müdürü, iddiaya göre, 'Seni geldim, bulamadım. Yeni görev yerini tebliğ edecektim, yoksun.'Basına açıklama yapacağına, işini yap' diyerek üzerine yürüdü ve darp etti. Sözlü atışmanın devam etmesi ardından, İleri, 'Arşivde bulunan dolapların kilitli olduğunu, sorumlusu olmadan açamayacağını' söyledi. Tekrar sözlü tartışma devam edince, zabıta ekiplerinin de devreye girmesi ile Aydın İleri dışarı çıkartıldı.

 Yaşananlardan dolayı Cumhuriyet Savcılığı’na giden Aydın İleri, kendisine ‘Darp ve Mobbing’ uygulandığını belirterek suç duyurusunda bulundu. İleri yaşadıklarının ardından, 'Sesimi çıkardığım için hep mobbing uygulanıyordu. Şimdi ise darp ve sözlü saldırıya uğradım. Onlar beni işten atmak için, saldırmamı istiyor. Asla izin vermeyeceğim. Her türlü hakkımı arayacağım' dedi. Yapılanları belediye başkanına anlatmak istediğini ancak randevu alamadığını da ifade eden İleri, 'Başkanla görüşmek için dilekçe ile başvurdum. 3,5 aydır randevu verilmedi.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler