CENTCOM'dan dikkat çeken paylaşım

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) akşam saatlerinde twitter üzerinden, ABD ve Türkiye savunma bakanlarının Suriye’nin kuzeydoğusundaki güvenlik konusunda telefon görüşmelerinin ardından, SDG’nin bölgede bazı askeri tahkimatlarını önceki gün yıktığını duyurdu.

Yayınlanma: 23.08.2019 - 23:48
Abone Ol google-news

 
<haber-dikey:1543718,1540174>
 
ABD ile Türkiye arasında Suriye’nin kuzeyinde “güvenli bölge” planlarına yönelik tartışmalar sürerken Washington cephesinden yeni bir çıkış geldi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) akşam saatlerinde twitter üzerinden, ABD ve Türkiye savunma bakanlarının Suriye’nin kuzeydoğusundaki güvenlik konusunda telefon görüşmelerinin ardından, YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu SDG’nin bölgede bazı askeri tahkimatlarını önceki gün yıktığını duyurdu. Açıklamada, bunun “SDG'nin güvenlik mekanizmasının uygulanmasına olan bağlılığını gösterdiği” savunuldu.

CENTCOM'un Twitter hesabından yapılan açıklamada, "SDG, 22 Ağustos'ta ABD Savunma Bakanı ile Türkiye Milli Savunma Bakanı arasında Suriye'nin kuzeydoğusundaki güvenlik üzerine gerçekleşen telefon görüşmesinden sonraki 24 saat içinde askeri siperlerini yıktı. Bu da SDG'nin güvenlik mekanizmasının uygulanmasına olan bağlılığını gösteriyor.” ifadeleri kullanıldı.

AKAR-ESPER GÖRÜŞMESİ

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD Savunma Bakanı Esper ile dün telefonda görüşmüştü. Akar ile Esper güvenli bölgenin oluşturulmasına ilişkin planın birinci aşamasının 21 Ağustos itibariyle başlatılmasında mutabık kalmıştı.

Görüşmede, planlamanın sonraki aşamalarını ele almak amacıyla askeri heyetlerin en kısa zamanda Ankara'da tekrar bir araya gelmesi kararlaştırılmıştı.

 

<haber-yatay:1545132,1540347,1537110,1532501>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler