Kayyımdan AKP’lilere 600 bin liralık hediye !

Faturalarda, kayyım atanan Vali Yaman’ın Erdoğan için 3 Mayıs 2017’de 136 bin 946 liralık, Soylu için ise 39 bin 883 liralık hediye aldığı görülüyor.

Yayınlanma: 26.08.2019 - 00:15
Abone Ol google-news

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ikinci defa kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın 31 Mart seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’li bakanlara hediye ettiği toplam 582 bin 618 lira tutarındaki gümüş takı ve benzeri eşyaların faturaları ortaya çıktı.

DW Türkçe’nin haberine göre, ilk olarak Kasım 2016’da kayyım olarak atanan Yaman’ın, Erdoğan ve aralarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da bulunduğu bazı bakanlara aldığı hediyeler “Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na” fatura edildi. Mardin’de bulunan Fırat Silver isimli gümüşçüye ait olduğu anlaşılan faturalarda, Yaman’ın Erdoğan için 3 Mayıs 2017’de 136 bin 946 lira, Soylu için ise 39 bin 883 liralık hediye aldığı görülüyor. Yaman’ın görevde olduğu dönemde hediye alınan bakanlar arasında dönemin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da yer alıyor. Yaman’ın kayıtlara geçirdiği “ziyafet” ve konaklama harcamaları da, belgelere göre yaklaşık iki milyon lira değerinde. Buna göre 1 Ocak 2019’da Mardin'i ziyarete giden Soylu ve beraberindeki heyet için 266 bin 760 liralık ziyafet veriliyor.

Kayıtlar, Soylu ve beraberindeki heyetin 3 bin 800 kişiden oluştuğunu gösteriyor. Yerel kaynaklara göre ise, kentte bir defada 3 bin 800 kişiye ziyafet verebilecek bir mekan yok. Yaman’ın, AKP’liler için yaptığı lüks araç kiralamalarının kayıtlı toplam tutarı da bir milyon lirayı geçiyor.

Yanıt vermediler

Öte yandan haberde, Mardin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, eski bakanlardan Osman Aşkın Bak ve İsmet Yılmaz ile Fırat Silver yetkilisinin konuya ilişkin açıklama yapmayı reddettiği aktarıldı. Yaman’ın 2016-2019 arasında görevde olduğu süreçte yaptığı harcamaları ilk kez 2 kere görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk gündeme getirmiş, HDP milletvekili Ebru Günay da Meclis’e taşımıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler