Kayyımın gümüşleri!

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ikinci defa kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın 31 Mart seçimlerinden önce AKP’li bakanlara hediye ettiği toplam 582 bin 618 lira tutarındaki gümüş takı ve benzeri eşyaların faturalarının ortaya çıkmasının ardından, bakanların gümüş satan mağazadaki fotoğraflarının mağazanın Instagram hesabında yer aldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 26.08.2019 - 16:22
Abone Ol google-news

Kasım 2016’da ilk olarak kayyım atandığı dönemde Yaman’ın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP’li bakanlara verilen hediyelerin “Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na” fatura edilmesinin ardından, hediyelerin satın alındığı ‘Fırat Silver’ adlı mağazanın Instagram sayfasında yer alan fotoğraflarda, AKP’li isimlerin mağazada çekilen fotoğraflarına yer veriliyor. Mağazanın hesabında yer alan fotoğraflarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un mağazada hediyeleri incelerken yer alan fotoğrafları yer aldı.

<haber-dikey:1549628>

Görevinden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, geçen hafta yaptığı açıklamasında kayyımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya her biri 40 bin ve 42 bin liradan iki hediye verdiğini açıklamıştı. Türk ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da 136 bin liralık hediye verildiğini bildirmişti.

6 BAKANA 600 BİN LİRALIK HEDİYE

Son kayyım atamalarının ardından medyaya yansıyan haberde kayyımın Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Mehmet Özhaseki’ye 16 bin 55, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’a 16 bin 252, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Fikri Işık’a 21 bin, Meclis Eski Başkanı İsmet Yılmaz’a 23 bin, Tarım ve Orman Eski Bakanı Veysel Eroğlu’na 74 bin, Gençlik ve Spor eski Bakanı Osman Aşkın Bak’a biri 43, diğer 40 bin liralık hediyeler aldığını iddia etmişti. Bütün hediyelerin toplam değeri 600 bin lirayı buluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler