Ege için 7,2'lik deprem uyarısı

Ege Denizi son günlerde peş peşe depremlerle meydana geliyor. Prof. Dr. Hasan Sözbilir depremin meydana geldiği bölgeyle ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı.

Yayınlanma: 12.12.2014 - 17:21
Abone Ol google-news

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası  Bilimsel Teknik Kurul Üyesi olan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 6 Aralık günü Ege Denizi, Midilli Adası açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin bir açıklama yaptı.

Sözbilir yaptığı açıklamada, depremin meydana geldiği bölgede tarihten bu güne kadar 7,2 büyüklüğünde depremler meydana geldiğini belirtti.

Söz konusu bölgedeki fayların 7,2 büyüklüğünde yeni depremler üretebileceğini de belirten Sözbilir, "Son oluşan Midilli-Ege depremleri bölgedeki kırılmaların KB-GD ve KD-GB uzanımlı doğrultu atımlı faylar ile yaklaşık D-B uzanımlı normal faylardan kaynaklandığını söylüyor. Yani bu bölgede hem normal faylar ve hem de doğrultu atımlı faylar birlikte çalışıyor ve dolayısıyla, stresin bir faydan diğerine aktarıldığı deprem fırtınalarına neden oluyorlar" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler