‘Bu bir darbe süreci’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cemaate yönelik son operasyonu “Darbe sürecidir. Mazlumun kimliği sorulmaz” sözleri ile değerlendirirken, TBMM Genel Kurulu’nun da gündemi operasyon oldu.

Yayınlanma: 15.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, operasyonun 17-25 Aralık sürecini unutturmak amacıyla yapıldığını belirtirken CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, yasadışı hiçbir faaliyetin arkasında olmadıklarını belirterek “17-25 Aralık operasyonlarının algısını yok etmeye  mudur?” dedi.

Cemaate yönelik son operasyon, siyasetin de gündemini oluşturdu. Kılıçdaroğlu, yaşanan sürecin sağlıklı işleyen bir demokraside olamayacağını kaydederek “Yaşanan süreç bir darbe sürecidir. Mazlumun kimliği, adresi sorulmaz. Mazlum her dönem mazlumdur. Biz her zaman mazlumların yanında olacağız. Sabahın köründe gazetecilerin gözaltına alınması, gazetelere televizyonlara baskın yapılması kabul edeceğimiz bir uygulama değil. Ne olursa olsun” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise “Efendim, bugünün mağdurları dün şunu yaptı. O, onların bileceği iş. Bugün, kim bir hukuksuzlukla karşı karşıya ise CHP, o hukuksuzluğa uğrayanların yanında yer alır. Hukuk, dün birilerine gerekiyordu, bugün de birilerine gerekiyor, yarın da birilerine gerekecek” diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda dün Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı kurumların 2015 yılı bütçeleri  söz alan Oktay Vural, “17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet çetesinin, açıkçası, adli kolluğa, hâkimlere, hukuk devletine yaptığı darbe devam ediyor ve bugün, zamanlaması itibarıyla da 17-25 Aralık sürecini unutturmak isteyenler medya organlarına baskı yapmak suretiyle değiştirmek ve bu yönüyle halkın bilgi edinme özgürlüğünü elinden almak istiyorlar” dedi.

 

‘İktidarın derin devleti’

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de operasyonun yapılmadan gündeme gelmesinden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kendisinin haberi olmadığını, bunun vahim ve ciddi olduğunu söylediğini anımsatarak “Anlaşılıyor ki iktidarın içinde de bir derin devlet var. Bir başbakan yardımcısının bilmediği ama iki gün sonra gerçekleşen bir operasyonla, iktidar partisinin her fırsatta medya özgürlüğünü, kişi hak ve hürriyetlerini savunduğunu ortamda,  operasyonun gerekçeleri nedir?” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da operasyonun basın için kara bir gün olduğunu belirtti. Rize’de konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekâroğlu, “Maalesef Türkiye gelişmiş demokrasi diye diye böyle karanlık bir çukura doğru yuvarlanıyor. Maalesef AKP hükümeti zaman  içinde demokrasi, hak ve özgürlükleri tahrip eder bir noktaya doğru gidiyor” diye konuştu. AKP çıktığı zirveden inmeye başlamıştır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş da “17 Aralık’ta soruşturma başlatan savcıların görevini yapmasını engellediler aldılar. O soruşturmayı yürütecek polisleri başka yerlere gönderdiler. Demek istiyorlar ki, ‘Yolsuzlukları soruşturamazsınız’ Bu hukuk devleti olmaz” dedi. Adana’da konuşan CHP Milletvekili Muharrem İnce de muhalif kim varsa içeri atıldığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler