Türkiye'de 1 günlük milli yas

Başbakan Davutoğlu, Peşaver'deki bir okula düzenlenen baskında öğrenciler ile öğretmenlerin öldürülmesi nedeniyle yarın Türkiye'de 1 günlük "milli yas" ilan edileceğini bildirdi.

Yayınlanma: 16.12.2014 - 18:21
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pakistan'daki kanlı okul saldırısı nedeniyle Türkiye'de bir günlük yas ilan edildiğini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pakistan Peşaver'deki bir okula Taliban tarafından düzenlenen baskında 148 öğrenci ile öğretmenin öldürülmesi nedeniyle yarın Türkiye'de 1 günlük "milli yas" ilan edileceğini bildirdi.

OBAMA DA KINADI

ABD Başkanı Barack Obama, Pakistan'ın Peşaver kentinde bir okula düzenlenen ve 148 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısını şiddetle kınadı.

Obama, yaptığı yazılı açıklamada, Peşaver'deki askeri okula düzenlenen saldırıyı "en güçlü şekilde kınadığını" ifade etti. Dualarının kurbanlarla onların aileleri ve sevdikleriyle olduğunu belirten Obama, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Teröristler, bu menfur saldırıda öğrenci ve öğretmenleri hedef alarak bir kez daha ahlaksızlıklarını ortaya koydu. Pakistan halkının yanında yer alıyoruz ve ABD'nin, terörle ve aşırıcılıkla mücadele ile bölgede barışı ve istikrarı tesis etmeye yönelik çabalarında Pakistan hükümetini desteklemeye dönük taahhüdünü yineliyoruz."

Peşaver'de bugün sabah saatlerinde askerin yönettiği, asker ve sivil memurların çocuklarının bulunduğu okula düzenlenen saldırıda 148 öğrenci ve öğretmen hayatını kaybetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler