İzmir'deki 'Gezi' sanıklarına beraat

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde, İstanbul Gezi Parkı eylemlerine destek eylemeri yaptıkları için, haklarında 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' suçundan dava açılan, aralarında Belediye Başkanı CHP'li Ufuk Sesli'nin de bulunduğu 92 kişi beraat etti.

Yayınlanma: 17.12.2014 - 13:05
Abone Ol google-news

İstanbul'daki Gezi Parkı'nda 2013 yılı mayıs ayı sonunda ağaçların sökülmesiyle başlayan eylemlere destek için, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi İzmir'in Bayındır İlçesi'nde de protesto gösterileri düzenlendi. Bu gösterilerden, 4 Haziran 2013 tarihinde yapılan yürüyüşe katılanlar hakkında 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Kanunu'na muhalefet' suçundan yasal işlem başlatıldı. Savcının iddianameyi hazırlamasıyla, protestoya katılan 92 sanık için 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıklar arasında bazı kamu çalışanlarının yanı sıra, o zaman aile hekimi olarak görev yapan, 30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerinde CHP'den Bayındır Belediye Başkanlığı'na seçilen Doktor Ufuk Sesli de yer aldı.

BERAAT KARARI SEVİNDİRDİ

Bayındır Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmada mahkeme heyeti, 'fiilin suç teşkil etmediği' gerekçesiyle sanıkların tümü hakkında beraat kararı verdi.

Sanıklar arasında bulunan CHP İzmir Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Okkalı, "Biz demokratik tepki hakkımızı kullandık. Şiddete başvurmadık. Adaletsiz bir soruşturmaydı. Ama sonucun böyle olması bizleri sevindirdi" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler