Yolsuzluk pankartı kamu görevlisine hakaret

CHP İzmir İl Binası'na asılan 'yolsuzluk' pankartı “görevli memurlara görevlerinden dolayı hakaret suçu kapsamına girdiği” gerekçesiyle toplatıldı.

Yayınlanma: 18.12.2014 - 14:01
Abone Ol google-news

CHP İzmir İl Binası'na dün gece asılan '17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun' yazılı pankart İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine İzmir 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “görevli memurlara görevlerinden dolayı hakaret suçu kapsamına girdiği” gerekçesiyle 'CMK 127 maddesince el konulmasına karar verildiğinden' toplatıldı.

17-25 Aralık tarihleri arasını “Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası” ilan eden CHP’nin hazırladığı, üzerinde dört eski bakanın “hırsız” olarak simgelendiği afişler reklam şirketlerinin “yer yok” gerekçesine takılmıştı.

Bu sansürü aşmak için CHP Genel Merkezi, görselleri pankartlar, afişler ve bildiriler haline getirerek ülkedeki tüm il ve ilçe teşkilatlarına göndermiş, ancak bu defa da yerellerde benzer baskılar yaşanmaya başlamıştı.

Bu baskılardan biri de önceki gün CHP Aydın İl Başkanlığı’nın parti binasına astığı pankart polis tarafından kaldırılmak istenmiş, CHP yöneticileri polis müdahalesine karşı çıkarak pankartı indirmeyeceğini açıklayınca, polis binanın önüne vinç çağırmış , duyarlı yurttaşların tepkisiyle karşılaşmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler