'Ateş eden adam öldürülen Abdulkadir'den iki kat büyük'

Diyarbakır'da dün gece çıkan olaylarda vurularak öldürülen 17 yaşındaki Abdulkadir Çakmak'ın babası Murat Çakmak, cenazeyi almak için morg önünde beklerken gazetecilere açıklama yaptı.

Yayınlanma: 18.12.2014 - 16:15
Abone Ol google-news



Diyarbakır'da dün gece çıkan olaylarda polis tarafından  vurularak öldürülen 17  yaşındaki Abdulkadir Çakmak'ın, sigara almaya giderken öldürüldüğü iddia edildi. Polisin dağıttığı görüntülerde ateş eden adamın Abdulkadir Çakmak olmadığı, 17 yaşındaki Abdulkadir'in vücudunun iki katı büyüklükte olduğuna dikkat çekilirken, bir açıklama da babasından geldi.

Oğlunun orta okulu bitirmediğini ve çalışmadığını söyleyen Murat Çakmak, dün akşam bulunduğu internet kafeden arkadaşlarına sigara almaya çıktığını, sonra da polislerin ateş açtığını söyledi.

Polis 17 yaşındaki gencin vurulma anı diye bu görüntüyü dağıttı- VİDEO


İnşaat işçisi Murat Çakmak, olaylara ilişkin sadece kendisine anlatılanları bildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşlarının anlattığına göre polisler oğlumu vurduktan sonra araç ile getirip morga bırakıyorlar. Ondan sonra ben evdeydim kapı çalındı. Balkondan baktım iki çocuk, 'Abdulkadir öldürüldü' dedi. Ondan sonra aşağı indim, çocuklara 'Yalan konuşmayın' diye kızdım, 'Hayır Abdulkadir'i öldürdüler' dediler. Taksi ile hastaneye geldim, polislerin olduğu yere gittim, baktım çocuğun elbiseleri kan içindeydi. Morga gittim morgda baktım, kendisiydi."

Oğlunun öldürülmesiyle ilgili suç duyurusunda bulanacağını ve sonuna kadar olayın takipçisi olacağını belirten Murat Çakmak, şöyle devam etti:

"Nereye kadar olursa gideceğim, bu çıkacak ortaya. Olayın olduğu yerde kamera görüntüleri varmış, olayın olduğu yer otoparktır. Oranın kamerası var onu da polisler toplatmışlar. Ben polislerle konuştuğumda olayın nerede olduğunu sorduğumda bana bilmediklerini ve karakola gidip sormamı istediler. Bundan 4 ay önce Bingöl'de benim yanımda çalışıyordu. Ondan sonra annem tek kaldığı için annemin yanında kalıyordu daha onu götürmedim işe benim evim ayrı onları evi ayrıydı o yüzden anneme bakıyordu."

Abdulkadir Çakmak'ın halası Nurten Çayır Erdoğan, bir insanı öldürmenin bu kadar basit olmaması gerektiğini savundu. Hükümete tepki gösteren Nurten Çayır, "Bunu da iyi bilsinler şehit oldu evladımız, yıkılmadık, yıkılmayacağız da. Suç duyurusunda bulunacağız, insan haklarına kadar çıkacağız" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler