‘Milletvekilliğim gitti, helal olsun’

Oğuz Kaan Salıcı’nın 2015 genel seçimlerinde milletvekili adaylığı nedeniyle istifa etmesinin ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu CHP İstanbul İl Başkanlığı’na getirilen Murat Karayalçın, düzenlenen törenle görevi Salıcı’dan devraldı.

Yayınlanma: 19.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Partililer tarafından coşkuyla karşılanan Karayalçın, “Gönlünüzden ne geçerse geçsin, mensubu olduğunuz partinin genel başkanı ‘Size burada ihtiyacım var’ diyorsa, oraya gitmek zorundasınız. Söz konusu olan halkın çıkarıysa, CHP’nin iktidarıysa, Murat Karayalçın’ın milletvekilliği teferruattır” dedi. Karayalçın, görevlerinin Gezi ruhunu canlı tutmak olduğunu vurguladı.

Levent’teki CHP İl Başkanlığı’nda dün gerçekleştirilen devir teslim törenine, CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu, milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, belediye
başkanları, ilçe başkanları, önceki il ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Kalabalık
nedeniyle çok sayıda partili devir teslim töreninin yapıldığı salona giremedi. Binanın önüne kurulan hoparlör aracılığı ile Karayalçın’ın konuşmaları partililere dinletildi. Karayalçın, İstanbul il başkanı olmak için CHP Genel Başkan ıKemal Kılıçdaroğlu’na, parti yönetimine ve Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) hiçbir başvuruda bulunmadığını söyleyerek “Önseçim yapılması koşuluyla Ankara’dan milletvekili adayı olmaya hazırlanıyor, onun için çalışıyordum. Ancak Genel
Başkanımız bana ‘Parti çalışmalarını İstanbul’da yürütmene partimizin ihtiyacı var’ dedi. Buraya geldim, milletvekilliğim de gitti. Helal olsun” dedi.

 

Yeni bir yönetim modeli

CHP programında partinin üç dayanağı olduğunu belirten Karayalçın “Bunlar ‘Atatürk ilke ve devrimleri, Sosyalist Enternasyonal’in kararları, Anadolu ve Trakya’nın tarihi ve felsefi değerler’. CHP’liler olarak, üçünün toplamıyız. Bu üçü, aslında bizi biz yapan üç değer, Gezi ruhu diye adlandırdığımız anlayışa taşımaktadır” dedi.

Dünyanın önde gelen ülkelerinde “asi meydanlar”ın ortaya çıktığını ve bunların en önemlisinin Taksim Meydanı olduğuna dikkat çeken Karayalçın, her yerde bu direnci sergileyeceklerini ve muhalefeti ortaya koyacaklarını söyledi.

 

20 milyonluk kentsel dönüşüm

Gelecek birkaç yılda 20 milyon insanın kentsel dönüşüm kapsamında yer alacağını vurgulayan Karayalçın, bunun rantsal dönüşüm olmasını engellemek için CHP’liler olarak halkı aydınlatmaları ve çözüm önerileri sunmaları gerektiğini belirtti. Karayalçın, “İstanbul’un karşı karşıya olduğu sorunlardan kurtulması AKP’nin devrilmesi gerekiyor. İstanbul ve Türkiye için AKP iktidarı devrilmelidir. Bunun için çalışacağız. AKP’yi devireceğiz. Sayın Başbakan diyor ki ‘CHP kriz çıkarmaya çalışıyor.’ Daha ne krizi çıkaralım, Türkiye zaten krizin içinde. Biz kriz çıkarmayacağız, sizi göndereceğiz, Türkiye’yi kurtaracağız” dedi.

Partililerin “Kara Murat” sloganları üzerine Karayalçın, “Renk itibarıyla pek karalığı tutturamıyorum, beyazlaştım” diye esprili bir yanıt verdi. Konuşmaların ardından Salıcı, Karayalçın’a çiçek sundu. Karayalçın’a büyük ilgi gösteren partililer fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. CHP’lilerin fotoğraf çektirme talebini geri çevirmeyen Karayalçın partililerle bol bol selfie de yaptı.


Karayalçın, önceki dönem CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu’yla da bir araya gelerek çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler