Sırtından da vurmuşlar

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çıkan olaylarda polis tarafından vurularak öldürülen 17 yaşındaki Abdulkadir Çakmak’ın başı ve göğsü dışında sırtından da vurulduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 19.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Aile oğullarının eyleme gitmediğini, internet kafede olduğunu ve olaylar sırasında sokak başında bekleyen polisler tarafından vurulduğunu savunurken İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, polisin servis ettiği görüntülerdeki kişinin vücut yapısının Abdulkadir’e benzemediğini söyledi. Polisin müdahale sınırlarını aşarak baş ve göğüs bölgesinden öldürme kastıyla ateş açtığını vurgulayan Bilici, olayı “yargısız infaz” olarak nitelendirdi. Yaşananların kendilerine 90’lı yılları anımsattığını belirten Bilici, son dönemde sık sık benzeri olayların yaşanmasının kendilerini kaygılandırdığını söyledi.

Polisin müdahale sınırlarını aştığını, öldürme kastıyla direkt baş ve göğüs hizasına ateş ettiğine dikkat çeken Bilici, “Uzaktan bir kişinin ateş ettiği, polisin de kendisini savunduğu söyleniyor. Polis direkt başından ve göğsünden vurmuş. Müdahalenin sınırları bellidir. Görüntüde ateş eden kişinin Abdulkadir olması bile polisin yargısız infaz gerçekleştirdiği gerçeğini değiştirmiyor. Polisler zırhlı araçlarında oturuyor, sonra dışarıda gördüğü kişiyi kafasından vuruyor. Sonra da bunun adı kendini savunmak oluyor. Bu dünyada bir tek Türkiye’de var. Bu polise sağlanan sınırsız hoşgörüden ve polisin de bunu kötüye kullanmasından kaynak” diye konuştu.

 

Abdulkadir Çakmak'ın vurulma görüntüsü

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler