Çiller '28 Şubat özde darbe' dedi

28 Şubat davasında şikâyetçi olan eski Başbakan Tansu Çiller, davanın görüldüğü Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talimatı ile ifade verdi.

Yayınlanma: 20.12.2014 - 05:29
Abone Ol google-news

Dönemin Başbakanı Tansu Çiller uzun zamandır mazeret dilekçesi sunarak İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen talimat duruşmalarına katılmıyordu. Dünkü duruşmada Çiller hazır bulunurken dava sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan da katıldı. Çiller duruşma öncesi mahkemeye yazılı ifadesini verdi. Sanık avukatlarının yönelttiği soruların çoğunu sunduğu yazılı ifadede bulunduğu gerekçesiyle yanıtlamayan Çiller, avukatlar tarafından yöneltilecek soruların da yazılı verilmesi halinde daha sonra yanıtlayacağını ifade etti. Dava sanıklarından Aydan Erol ve Mustafa Özbey’in avukatı Fethi Öztürk’ün bir sorusu üzerine Çiller, 28 Şubat süreci ile ilgili, “Bu süreçte toplumda geniş kapsamda tahrikler ve olumsuzluklar yaratıldı. Bu klasik anlamda bir darbe olmasa da özde bir darbedir. Çünkü milli irade ile Meclis’e yollanmış bir çoğunluk bir başka iradeye teslim edilen bir süreçte milli iradenin Meclis’e yolladığı temsilcilerinin elinden alınmış bir iradeye teslim edilmiştir” dedi.

Çiller, yazılı dilekçesinde ise dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’in Batı Çalışma Grubu le ilgili bilgileri kendisine getirdiğini belirterek, “Belgeleri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a ilettim. Sonra Erbakan’ın dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e vermiş olduğunu, Sayın Demirel’in de bu belgeleri üst rütbeli subaylarla paylaştığını öğrendim” dedi. Çiller, o dönem kimi STK’lerin ve medya kuruluşları tarafından hükümeti düşürmek için DYP’nin parçalanmasına yönelik algı operasyonu yapıldığını öne sürdü.

Mahkeme, Çetin Doğan ve avukatlarının sorularının yanıtlarını Çiller’in yazılı vereceğinin belirtmesi nedeniyle bu hususun davanın görüldüğü Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilmesine karar verdi. Mahkeme talimat evrakının yine aynı mahkemeye gönderilmesine karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler