Demirtaş’ın sürpriz gezisi

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, bugün 4 günlük sürpriz bir Rusya ziyaretine çıkıyor. Ziyarette Rus yetkililerle IŞİD saldırısı altındaki Kobani başta olmak üzere Rojava bağlamında Ortadoğu’daki gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Yayınlanma: 22.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün 4 günlük sürpriz bir Rusya ziyaretine çıkıyor. Demirtaş, Moskova ziyaretinde, Rus hükümet yetkilileriyle IŞİD saldırısı altındaki Kobani başta olmak üzere Rojava bağlamında Ortadoğu’daki gelişmelerin ele alınacağı çeşitli görüşmeler yapacak.

HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür’ün de katılacağı Rusya ziyareti dört gün sürecek. Demirtaş’ın Moskova gezisi kapsamında Rusya parlamentosu temsilcileriyle görüşmeler, bazı siyasi parti ziyaretleri ve sivil toplum örgütleriyle görüşmeler yapılacak. Moskova gezisinde Demirtaş, Rus hükümet yetkilileriyle de bir araya gelecek. Görüşmelerde IŞİD’in saldırısı altında olan Kobani başta olmak üzere Rojava bağlamında Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin ele alınacağı ifade ediliyor. Demirtaş, Moskova’da bazı düşünce kuruluşlarının düzenleyeceği Ortadoğu’daki gelişmeleri konu alan konferanslara da katılacak. Selahattin Demirtaş’ın Rusya yönetimi ile yapacağı görüşmelerde Esad yönetimi konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor. Özellikle Kobani eylemlerinden sonra AKP hükümeti PYD’nin tutumunu örnek göstererek HDP’yi Esad yönetimine karşı çıkmamak hatta desteklemekle suçlamıştı.

 

Demirtaş ilk kez katılıyor

HDP bünyesinde geçen yıllarda da Rusya ziyaretleri yapılırken bu yıl gerçekleştirilecek Moskova ziyaretine ilk kez Eş Genel Başkan Demirtaş da katılacak. Demirtaş’ın Moskova’da bazı sivil toplum örgütleriyle de bir araya geleceği kaydedilirken HDP’nin Moskova ziyareti 26 Aralık’ta sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler