Bakan Elvan: TİB'de ne yapıldığını bilmiyoruz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının mevcut binasından çıkarılıp farklı bir yere aktarılması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü orada ne yapıldığını açıkçası bilemiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 22.12.2014 - 13:03
Abone Ol google-news

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. TİB'e ve yasadışı dinlemelere yönelik soruşturmalar hakkında bilgi veren Bakan Elvan, "Özetleyecek olursak 3 ayrı soruşturma söz konusu. Bir tanesi TİB'in geçmişe yönelik işlemler ve log kayıtlarının silinmesiyle ilgili yürütülen soruşturma var. İkincisi yasadışı dinleme ve casuslukla ilgili bir soruşturma var. Üçüncüsü ise kriptolu telefonların dinlenmesine yönelik bir soruşturma var, devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"TİB'in mutlaka yeniden yapılandırılması gerekiyor"

Elvan, TİB'in yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Maalesef TİB hem bu süreçte o başkanlığa verilen yetkilerin kötüye kullanılması neticesinde ciddi bir kredibilite kaybına uğramıştır, yıpranmıştır. Biz Hükümet olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının mutlaka yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımızı da aslında tamamladık. Bu çalışmalarımızı inşallah kısa süre içesinde Bakanlar Kurulunda konuşur, tartışırız. TİB'in yeniden yapılandırılmasına yönelik ciddi bir adım atmış oluruz. TİB'in mevcut binasından çıkarılıp farklı bir yere aktarılması gerektiğine de inanıyoruz. Çünkü orada ne yapıldığını açıkçası bilemiyoruz. O nedenle bizim yeni bir binaya ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönemde de bu yönde bir girişimimiz olacak. Ancak şu anda TİB'de gerçekten yasalara, kurallara, hukuka uygun bir şekilde çalışmalar yürütülüyor. Mahkeme kararlarıyla dinleme kayıtları sürekli olarak kontrol ediliyor. Kaç mahkeme kararı var, kaç kişi kontrol ediliyor, bunların çapraz kontrolleri yapılıyor. Bir anlamda TİB o eski anlayışından kurtarılıp sağlıklı bir yapıya şu aşamada kavuşturuldu. Ama yine de TİB'in mutlaka yeniden yapılandırılması gerekiyor."



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler