Selek: Bu dava bitsin artık

Mısır Çarşısı davasında hakkında 4. kez beraat kararı verilen sosyolog Pınar Selek, beraatlara artık alıştığını belirtti.

Yayınlanma: 23.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Mısır Çarşısı’nda 1998’de meydana gelen, 7 kişinin ölümü 127 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan patlamaya ilişkin yargılanan Selek, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında verdiği beraat kararını “dayanışma ve hukuk mücadelesinin sonucu” olarak değerlendirdi. Bir süredir Avrupa’da yaşayan Selek, “Beraatlara alışığım. 4. beraatım olduğu için benim için değişik bir şey olmadı. Ama güzel bir şey. Dayanışmanın ve hukuk mücadelesinin başarısı” diye konuştu. Kararın kesinleşip kesinleşmeyeceğini bekleyeceklerini söyleyen Selek, mahkemenin bu kadar uzaması ile ilgili de “Adalet ve yasal kurumlar ayrı şeyler. Bütün yargı kurumları belli bir iktidar yapısına bağlı olarak ister istemez işliyor. Adalet ancak toplumların mücadelesi ile oluyor. Onların mücadelesi ile adalet sağlanabiliyor. Adalet çok kapsamlı bir mücadele, kurumlar genelde bunun önünde engel oluyorlar. Ama belli ilerleme olunca kurumlar belli noktalarda adaletin güvencesi olabiliyorlar” açıklamasını yaptı.

4. beraat kararını kararını Fransa’nın Lyon kentinde belediyeye ait nikâh salonunda arkadaşlarıyla şarkı söyleyerek karşılayan Selek, şunları söyledi:

“Burada koro çalışmalarına katılıyorum. Politik bir koro. Korodaki arkadaşlar beraat kararının  gün bir şarkı yazmışlardı. Dayanışmanın kazandığını söylemek ama hukuk mücadelesine devam edeceğimizi anlatan çok hoş bir şarkı bestelemişlerdi. Basın toplantısı başında önce koro şarkıyı ben söyledim. Beraat kararı güzel tabii ki. Umarım bu dava burada biter. Fakat bitmezse de gücümüz yerinde. Daha da güçlenerek mücadelemizi sürdüreceğiz.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon