İBB Başkanı İmamoğlu, Londra’da 22 farklı finans kuruluşu temsilcisiyle buluştu

Londra’daki temaslarının son gününde 22 farklı finans kuruluşunun temsilcileriyle bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un konsolide bütçesinin yaklaşık 10 milyar Avro olduğunu anımsatarak “İstanbul, yatırım yapmak için fırsatları besleyen, potansiyeli yüksek ve hem ekonomik olarak verdiğinizin karşılığını alacağınız hem de dünya ölçeğinde değişimin başlayacağı en öncü kentlerden bir tanesidir” dedi.

Yayınlanma: 15.11.2019 - 23:43
İBB Başkanı İmamoğlu, Londra’da 22 farklı finans kuruluşu temsilcisiyle buluştu
Abone Ol google-news

İmamoğlu, dün İngiltere’nin başkenti Londra’daki temaslarını, 22 farklı finans kuruluşunun temsilcileriyle bir araya gelerek noktaladı. Çalısma toplantısına katılan İmamoğlu, 'Değişen Küresel Görünümde İstanbul ve Türkiye'nin Geleceği' konulu bir konuşma yaptı. Kendisini İstanbul’un moderatörü olarak gördüğünü anlatan İmamoğlu, “Dünyada, çok ileri demokrasiye sahip olduğunu düşünen ülkeler bile dönem dönem demokrasi adına aksaklıklar yaşamıştır ve yaşayacaktır. Ama burada mühim olan toplumun kararlılığıdır. Bu yeni bir başlangıç ve yol yürüyüşüne, her birinizin en güçlü kaynaklarınızla, kararlılığınızla, dünyanın en güzel ülkelerinden biri olan Türkiyemizin, tarihi geçmişi kuvvetli, dünya mirasının bize emanet ettiği güzel İstanbulumuza eşlik etmesini çok istiyorum” diye konuştu. İstanbul’da, başta metro olmak üzere yapmak istedikleri yatırımlardan örnekler veren İmamoğlu, teknoloji, akıllı şehir ve düşük karbon salınımıyla ilgili projelerini de anlattı.

Öte yandan Ekrem İmamoğlu’nun davetiyle Ulaşım Daire Başkanlığı görevine başlayan öğretim üyesi Dr. Taylan Engin’in istifa ettiği öğrenildi.

TÜRKİYE’NİN MOTOR GÜCÜ İSTANBUL’DUR

İmamoğlu, önceki gün de Londra’da yaşayan Türklerle buluştu. Burada konuşan İmamoğlu, son dönemde Paris, Kopenhag, Strasburg, Berlin ve Londra’ya yaptığı ziyaretlerin amacını paylaşarak “İstanbul’da, insanlarımızın gurur duyacağı bir kent modelini var ederek ne kadar sağlam bir yönetim olduğumuzu bütün dünyaya göstereceğiz. İstanbul, Türkiye’nin motor gücüdür. İstanbul iyiyse Türkiye de iyi olur. İstanbul’da yönetim ahlakı varsa Türkiye’ye de yansır. İstanbul’da kamu hukuku korunuyor, insanlara iyi davranılıyorsa Türkiye’ye de yansır. İstanbul’un görevi büyüktür. Onun için bizim görevimiz çok büyük” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler