Kazada çocuklarını yitiren aile isyanda: ‘Adalet bizi neden tekrar yaralıyor’

Ataşehir Belediyesi’nde çalışan Hıdır Kaynak ve ailesi 15 Eylül tarihinde otobüs ile İstanbul’dan Antalya’ya giderken geçirdikleri kaza sonucu yaralandı. 2 yaşındaki kızları Perisu bebek ise olay yerinde hayatını kaybetti. Kusurlu bulunan otobüs şoförü tutuklandı. Ancak Perisu’nun vefatından 45 gün sonra otobüs şoförü tahliye edildi. Tahliye kararına tepki gösteren Kaynak ailesi, “Biz zaten yaralıyız. Adalet bizi neden tekrar yaralıyor” diyor.

Yayınlanma: 16.11.2019 - 00:08
Kazada çocuklarını yitiren aile isyanda: ‘Adalet bizi neden tekrar yaralıyor’
Abone Ol google-news


Elif ve Hıdır Kaynak çifti 2011 yılında evlendiler. Çocuk sahibi olmayı çok isteyen çift uzun yıllar tedavi gördü. 2017 yılında ise Perisu dünyaya geldi. Doktorlar bir daha çocuk sahibi olmalarının imkânsız olduğunu söyledi. 

45 GÜN SONRA TAHLİYE 

Eylül 2019’da yıllık izne ayrılan Hıdır Kaynak eşini ve kızı Perisu’yu tatile götürmeye karar verdi. Ailece otobüs bileti alarak yola çıktılar. Ancak otobüs Afyonkarahisar’da şarampole yuvarlandı. Minik Perisu olay yerinde hayatını kaybetti. Çok sayıda yolcu ise yaralandı. Olay tespit tutanağın da otobüs şoförünün şerit takip etme ve değiştirme kurallarına oymadığı ayrıca aşırı hız yaptığı tespit edildi. Gözaltına alınan otobüs şoförü Barış Gökçe tutuklandı. Ancak Gökçe Perisu’nun ölümünün üzerinden geçen 45 günün ardından ise tahliye edildi. 

‘CANIM CİĞERİM GİTTİ’

Otobüs şoförünün tahliye kararına isyan eden acılı baba Hıdır Kaynak, “Perisu uzun süren bir tedavi sonucu dünyaya gelmişti. Yaşıtlarına göre çok zeki bir çocuktu. Herkes onun ne kadar akıllı olduğunu söylerdi. Ancak onu, tek çocuğumu bizden aldılar” dedi. Cezaevinden çıkan otobüs şoförü İbrahim Gökçe’nin sosyal medya üzerinden araç kullandığına dair paylaşımlar yaptığını aktaran Kaynak, “Göreve yeniden başlamış. Bu adam ehliyetiyle beraber serbest bırakıldı. Benim canım ciğerim gitti. Biz zaten yaralıyız. Adalet bu adamı serbest bırakarak bizi neden tekrar yaralıyor” diye konuştu. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler