9 Eylül'de anlaşma sağlandı

Türkiye Gazeteciler Sendikası ile İzmir'de yayın yapan 9 Eylül Gazetesi arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Taraflar arasında imzalanan 2. dönem toplu iş sözleşmesi ile çalışanların ücretlerine birinci yıl yüzde 14, ikinci yıl enflasyon + 1 puan refah payı oranında zam yapılacak.

Yayınlanma: 17.11.2019 - 17:20
Abone Ol google-news

9 Eylül Gazetesi imtiyaz sahibi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ile Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine çalışanlar da katıldılar. 

Çalışanların yemek kartları 485 TL'ye yükseltilirken, yılda iki kez de 900 TL ikramiye alacaklar. 

TGS üyesi çalışanların çocuklarını kreşe göndermesi durumunda yıllık 700 TL, çocuğu okula giden üyelere ise Eylül ayında 750 TL eğitim yardımı yapılacak. 

İşveren, TGS üyelerine ve varsa eş ve çocuklarına 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü haftasında iki kişilik tiyatro bileti hediye edecek. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde TGS üyesi kadın çalışanlar izinli sayılacak. İmzalanan toplu iş sözleşmeye "6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun Sendika İşyeri Temsilcilerine tanıdığı güvenceler, TGS merkez ve şubelerinin yönetim, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri yönünden de aynen geçerlidir" ifadesi eklendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler