HDP sine-i milleti tartışacak

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, HDP’nin sine-i millet kararı alıp almayacağına yönelik, çarşamba günü Ankara’da partinin eski ve yeni bütün seçilmişleriyle bir toplantı yapacaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 18.11.2019 - 22:06
Abone Ol google-news

Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, HDP’li bazı belediyelere yönelik kayyım görevlendirmelerinin devam ettiğini belirterek, şu ana kadar üç büyükşehir, bir il, 19 ilçe ve bir de belde belediyesi olmak üzere toplam 24 belediye başkanının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığını söyledi. Bugüne kadar 36 “belediye eşbaşkanının gözaltına alındığını” bunlardan 14’ünün tutuklandığını söyleyen Oluç, “Kayyım atama politikası planlı ve adım adım gerçekleştirilen bir süreçtir. Kayyım ataması, aslında bir atanmışlar rejimi oluşturmanın adımlarıdır. Bu nedenle sadece HDP’lilerin, HDP seçmenlerinin sorunu değildir. Yüz binlerce insanın iradesi şu ana kadar gasp edilmiştir. Seçimlerde 65 belediye kazandık, 24’üne kayyım atanmış oldu” dedi. 

Kayyım görevlendirmelerine karşı muhalefeti en güçlü şekilde yapmaya devam edeceklerini söyleyen Oluç, gazetecilerin, HDP’nin sine-i millet kararı alıp almayacağına yönelik sorusu üzerine de çarşamba günü Ankara’da toplantı yapılacağını anımsatarak “O toplantıda hem bir kayyım raporu açıklayacağız hem de sorduğunuz sorunun da cevabını içeren bir deklarasyon yayımlayacağız. Eş genel başkanlarımız bunu açıklayacaklar” yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler