‘FETÖ borsası’nı kamuoyuna duyuran muhabirimiz hakkında dava açıldı

İstanbul Adliyesi’ndeki FETÖ borsasını kamuoyuna duyuran muhabirimiz Seyhan Avşar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede FETÖ borsası iddiasıyla açığa alınan ve haklarında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame düzenlenen Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karabacak şikâyetçi sıfatıyla yer alırken, savcı İsmet Bozkurt ise mağdur olarak olarak gösterildi.

Yayınlanma: 20.11.2019 - 00:14
‘FETÖ borsası’nı kamuoyuna duyuran muhabirimiz hakkında dava açıldı
Abone Ol google-news

İstanbul Adliyesi’ndeki “FETÖ borsası” soruşturması, hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçundan soruşturma dosyası bulunan Osman Sarı’nın 3 Aralık 2018’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuruyla başladı. Sarı, Bayrampaşa’da bulunan işyerine gelen avukat Dilek Buğday Bayram ve eşi Abdülkadir Bayram’ın FETÖ soruşturma dosyasını kapatmak karşılığında para istediklerini belirterek şikâyetçi oldu.

Emlakçının aracılık yaptığı savcı, avukat, polis ve FETÖ soruşturması şüphelileri arasında geçen trafikte yapılan para pazarlıkları teknik ve fiziki takip ile ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karabacak ile İsmet Bozkurt açığa alındı. Bu detayları gazetemiz adliye muhabiri Seyhan Avşar kamuoyuna duyurdu. 

Yürütülen soruşturma sonunda ise Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açığa alınan savcılar İsmet Bozkurt ve Lütfi Karabacak’ın “rüşvet”, “görevi kötüye kullanma”, “nüfuz ticareti”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “gizliliğin ihlali” suçlarından 28 yıla kadar hapsi istendi.

FETÖ borsasını kamuoyuna duyuran Avşar hakkında ise iddianame düzenlendi. Avşar’ın yaptığı haberlerde, savcılar Karabacak ve Bozkurt’u “rüşvet karşılığında işlem yapan savcılar olarak lanse ettiği” öne sürülerek Avşar’ın “kamu görevlisine hakaret” ettiği iddia edildi. İddianamede Avşar’ın 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi istendi.

Cumhuriyet, kritik dosyalara para karşılığı takipsizlik kararı verildiği iddialarını 17 Mart 2019 tarihinde manşetine taşımıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler