Kadın örgütleri: Soru sorma hayat kurtar

İstanbul Mor Dayanışma Derneği’nden Cemile Baklacı, 17 saat boyunca katiliyle mücadele eden, 3 kez kaçmaya çalışan Güleda’nın sesini kimsenin duymadığının altını çizerek “Şikâyetçi olmadı diye eve gönderilmesi ciddi boşluk. Darba uğrayan kişi şikâyette bulunmasa bile polis işlem başlatmalı” dedi.

Yayınlanma: 21.11.2019 - 02:15
Kadın örgütleri: Soru sorma hayat kurtar
Abone Ol google-news

Isparta’da üniversite öğrencisi Güleda Cankel’in (19), ayrılmak istediği sevgilisi Zafer Pehlivan (19) tarafından bıçaklanarak öldürülmesinde polisin ihmali araştırılıyor. Genç kız, katilinden 17 saat boyunca kurtulmaya çalışmış, komşuların ihbarı üzerine gelen polis Pehlivan’ı serbest bırakmıştı. İstanbul Mor Dayanışma Derneği’nden Cemile Baklacı, 17 saat boyunca katiliyle mücadele eden, 3 kez kaçmaya çalışan Güleda’nın sesini kimsenin duymadığının altını çizerek “Şikâyetçi olmadı diye eve gönderilmesi ciddi boşluk. Darba uğrayan kişi şikâyette bulunmasa bile polis işlem başlatmalı” dedi. Isparta Valiliği de kamu görevlileri hakkında inceleme başlattı.

YARALI OLSA BİLE SORUYOR

Kadının korkudan polise şikâyette bulanamayacağının altını çizen Cemile Baklacı, “Güleda’nın korku içinde ifade verip vermediği önemsenmemiş. Bu olayda can güvenliği var mı yok mu bilinmeden hemen olay kapatılıp kız evine gönderilmiş. Polisler çoğu zaman ifade almak istemiyor. Kadınlara sığınma evine gitmeleri gibi seçenekler sunulmuyor. Çaresiz bırakılıyor. Bir sorunda şikâyet eden ile etmeyenin aynı odada yan yana ifadeleri alınıyor. Bu durum düzeltilmeli. Yetkililer, zor kullanma, tehdit ve zorbalık var mı bunlara bakmıyor. Polis, kadın yaralı olsa dahi şikâyetçi misin diye soruyor. O halde olan bir kadına bu soru sorulmadan işlem başlatılmalı” ifadelerini kullandı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler